У Жидичині батьки учнів та влада порозумілися щодо закриття старших класів у ліцеї

У Жидичині батьки учнів та влада порозумілися щодо закриття старших класів у ліцеї

У Жидичині, що у Луцькій громаді, у ліцеї закривають старші класи. І якщо спочатку батьки обурювалися, то нині вони досягли згоди із місцевою владою та адміністрацією навчального закладу щодо цього питання.

Про це стало відомо у понеділок, 19 лютого, під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Нагадаємо, З 1 вересня 2024 року Жидичинський ліцей у Луцькій громаді реорганізують у гімназію. Це означає, що навчання для 10-11 класів не передбачене. Наразі у ЗЗСО №31 навчаються діти з шести навколишніх сіл.

Під час доповіді староста Жидичинського старостинського округу Галина Матвіюк щодо звіту про свою роботу за минулий рік повідомила, що старші класи таки закриють, адже  для навчання не вистачить учнів. Це спочатку дуже обурювало батьків , вони переживали за безпеку своїх дітей. Але згодом дійшли згоди із місцевої владою та адміністрацією навчального закладу.

«Були громадські слухання, на них приїздив керівник департаменту освіти Віталій Бондар, однак надто критичних запитань не було. Він докладно усе пояснив і люди зрозуміли», - сказала Галина Матвіюк.

У Жидичині батьки учнів та влада порозумілися щодо закриття старших класів у ліцеїУ Жидичині батьки учнів та влада порозумілися щодо закриття старших класів у ліцеї
Галина Матвіюк

За її словами, у департаменті запевнили, що з довезенням старшокласників на навчання до Луцька проблем не буде. Також пропрацювали алгоритм дій щодо того, як убезпечити дітей в дорозі під час повітряних тривог.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить