Удар по набережній Одеси і вибухи у Харкові: що відомо про нову атаку РФ

Удар по Одесі і вибухи у Харкові

Росіяни ввечері, 29 квітня, атакували Харків керованими авіабомбами (КАБ) і застосували по набережній Одеси боєприпаси для знищення живої сили.

Про це йдеться у заявах речника Сил оборони Півдня Дмитра Плетенчука та президента Володимира Зеленського.

Згідно з останньою інформацією місцевої влади, унаслідок удару по Київському району Харкова поранення отримав 42-річний цивільний чоловік. Його госпіталізували з вибуховою травмою та уламковими пораненнями до медичного закладу. Медики оцінюють його стан як середньої тяжкості.

Удар по набережній Одеси і вибухи у Харкові: що відомо про нову атаку РФ

Кількість жертв російського удару по Одесі зросла до чотирьох осіб. Загинули три жінки й один чоловік. За уточненою інформацією ОВА, постраждало 28 людей. Серед яких двоє дітей (16 та 5 років) і одна вагітна жінка. Четверо поранених у важкому стані.

Удар по набережній Одеси і вибухи у Харкові: що відомо про нову атаку РФУдар по набережній Одеси і вибухи у Харкові: що відомо про нову атаку РФ

Також серед постраждалих є екснардеп часів Януковича Сергій Ківалов. Одеські пабліки писали про нібито загибель його друга, проректора «Одеської академії» Бориса Васильєва. У заклад було влучання російської ракети.

Чим атакувала Росія Одесу і Харків  

За словами спікера Сил оборони Півдня Дмитра Плетенчука, РФ вдарила по набережній Одеси боєприпасами для знищення живої сили.

«Це черговий удар по цивільній інфраструктурі, удар ракетним озброєнням. По отворах стінки можна зробити попередній висновок, що використовувалися боєприпаси для знищення живої сили. Це черговий цинічний удар по набережній нашого міста, який спрямований лише на те, щоби тероризувати населення України», - підсумував представник ЗСУ.

Зеленський зауважив, що по Харкову стався приліт КАБами.

«Щойно були доповіді по ситуації в Одесі після російського ракетного удару та по Харкову - після удару керованими авіабомбами. На жаль, в Одесі є загиблі. Мої співчуття рідним та близьким. Багато поранених. Усім надається зараз допомога. Місцеві служби відреагували миттєво», - наголосив глава держави у вечірньому зверненні.

Зеленський знову закликав Захід зосередитися на поставках українським містам ЗРК Patriot та 155 мм снарядів для українського війська на передовій.

Читайте також:

Можливо зацікавить