Українські перевізники оголосили голодування на кордоні з Польщею: з'явилися перші подробиці

Українські перевізники оголосили голодування на кордоні з Польщею: з'явилися перші подробиці

1 грудня, далекобійники з України, які опинилися заблоковані разом з вантажівками на кордоні з Польщею, відреагували на ситуацію і оголосили про початок голодування.

Про це повідомили у редакції «Радіо Свобода»

Згідно із заявою водія міжнародних перевезень Романа Власюка, вночі польські перевізники зірвали вчорашню домовленість про пропуск семи авто на годину і знову стали пропускати по одному в 60 хвилин.

За словами Власюка, вимоги України досить зрозумілі:

«Наші вимоги - пропустити одним виїздом всі ті автомобілі, які повинні були вночі проїхати згідно з домовленістю «7 машин на годину», а також надалі збільшити пропуск до 14 машин на годину. Якщо наші умови не будуть виконані, ми офіційно заявляємо про голодування. Ми відмовляємося від волонтерської допомоги. Ми переходимо тільки на воду і чай», - каже водій.

Також перевізник розповів, що Україна знаходиться в очікуванні близько 2000 машин експорту, які опинилися заблокованими в полі.

Слідом за цим в Мережі з'явилася новина про те, що Україні та Польщі вдалося узгодити деякі заходи з розблокування кордону. Про це повідомили у Мінінфраструктури за підсумками зустрічі у Варшаві. Однак питання скасування або будь-яких змін щодо транспортного безвізу не обговорювалося.

Вдалося узгодити:

  • відкриття пункту пропуску «Угринів-Долгобичів» для проїзду порожніх вантажівок
  • створення окремих пасів для порожніх авто на пунктах пропуску «Ягодин-Дорогуськ» та «Краковець-Корчова»
  • запуск пілотного проекту реєстрації в черзі безпосередньо перед перетином кордону на пункті пропуску "Нижанковичі-Мальховіце" строком до одного місяця.

Читайте також:

Можливо зацікавить