Протести польських фермерів: яка ситуація у пунктах пропуску на Волині

Протести польських фермерів: яка ситуація у пунктах пропуску на Волині

За інформацією від польської сторони, місцеві фермери анонсували можливу акцію протесту у вигляді блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску «Медика - Шегині» до 31 грудня 2024 року.

Журналісти ВСН дізналися, чи є загроза такого блокування на волинських пунктах пропуску.

На Волині, на українсько-польському кордоні, зберігається стабільна ситуація на пунктах пропуску. Попри побоювання та поширені чутки про можливий страйк польських фермерів, наразі жодних подібних акцій не зафіксовано.

Про це у коментарі ВСН розповіла речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

Перевірка основних пунктів пропуску, зокрема «Ягодин» та «Устилуг», свідчить про нормальну роботу прикордонних служб і відсутність затримок, пов'язаних із протестами.

Основною причиною протестів на інших пунктах пропуску стало напруження в аграрному секторі Польщі, спричинене питанням імпорту української сільськогосподарської продукції. Польські фермери неодноразово висловлювали занепокоєння через можливий негативний вплив дешевого українського зерна на внутрішній ринок. Вони побоюються, що це може призвести до зниження цін на їхню продукцію та погіршення умов продажу.

Як зазначають місцеві джерела, на пунктах пропуску, таких як «Устилуг» і «Ягодин», ситуація контрольована, а потоки транспорту продовжують пересуватися без серйозних перешкод. Українські та польські прикордонники співпрацюють, аби забезпечити нормальний режим роботи кордону, враховуючи важливість як гуманітарних, так і комерційних перевезень між країнами.

Хоча потенційна загроза протестів польських аграріїв залишається, уряди двох країн намагаються врегулювати ситуацію на дипломатичному рівні, щоб уникнути ескалації конфлікту та забезпечити стабільність на кордоні.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить