Українські військові задихаються, в них крутиться голова: росіяни б'ють хімічною зброєю

Українські військові задихаються, в них крутиться голова: росіяни б'ють хімічною зброєю

Росіяни намагаються захопити нові позиції під Куп'янськом і навіть застосовують хімічну зброю, щоб завдати більших втрат українським силам. Вже другу добу поспіль українські військові відчувають вплив хімічних газів.

Про це заявив командир підрозділу розвідки ЗСУ Денис Ярославський, пише «Главред»

Через ці військові українським військовим важко дихати, вони відчувають запаморочення, у них з'являються опіки.

«Другу добу ворог використовує, систематично нам оголошує, коли він зробив постріли забороненою зброєю. Ми розуміємо, що це почалося. Все що росіяни кажуть, що не можна використовувати, вони насамперед використовують. На Бахмутському напрямку ми бачили систематичне використання фосфору, зараз під Куп’янськом вони використовують хімію», – сказав Ярославський.

При цьому росіяни потужно обстрілюють українські позиції артилерією. Офіцер додав, що на Лимано-Куп'янському напрямку тримається дуже напружена обстановка, у окупантів велика кількість ворожих сил. Жорстокі штурми продовжуються останні дві доби.

«Групами по 50 та більше осіб намагаються прорватись. І це не ДРГ, які тихенько заходять, це штурмові підрозділи, які намагаються прорвати лінію оборони. Дві доби вже йдуть штурми ... Їм потрібен Куп’янськ-Вузловий. Я вважаю, що вони намагаються зараз штурмувати весь напрямок», - додав офіцер ЗСУ.

Окупанти так борються за Куп'янськ-Вузловий, бо у випадку захоплення вони зможуть використовувати його як логістичний шлях залізницею. Водночас найскладнішим напрямком є Авдіївка, туди вони кидають всі свої сили.

Читайте також:

Можливо зацікавить