Від його професіоналізму та знань залежить не одне людське життя: історія волинського рятівника

Від його професіоналізму та знань залежить не одне людське життя: історія волинського рятівника

26-річний Богдан Кравчук працює начальником групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення міста Луцьк.

Основним напрямом роботи, на який Богдана призначили за свідомим вибором, є особливо небезпечним – його робота пов’язана з радіаційною, хімічною та біологічною небезпекою. Це речовини, які в разі контакту з організмом людини можуть викликати захворювання чи відхилення у стані здоров’я, як під час безпосереднього контакту, так і в подальший період життя теперішнього і наступних поколінь, - розповідають на фейсбук-сторінці ДСНС Волині.

Окрім цього цей ворог є не видимим, масштаби таких небезпек не осяжні людському оку, а ліквідація таких подій та їх наслідків можуть тривати сотнями років. Від його професіоналізму та фахових знань його найближчих колег у групі залежить не одне людське життя.

Це його ніяк не лякає, він усвідомлює складність і відповідальність цієї професії та гордиться, що обрав саме цю спеціальність. А в умовах сьогодення, коли в Україні триває війна та щодня російські ракети руйнують наші будинки та інфраструктуру, молодий хімік постійно удосконалює свої вміння, аби надати допомогу людям на випадок настання складної ситуації. 

Так, Богдан разом з своїми колегами неоднарозово брав участь у масштабних навчаннях-тренуваннях, за допомогою мобільних станцій та іншого спеціального обладнання успішно перетворити воду з річки Стир у безпечну питну, аби на випадок небезпеки забезпечити людей водою.

Довелось Богдану брати участь і у ліквідації наслідків ракетних обстрілів, тоді разом з іншими рятувальниками розбирав завали, шукаючи людей.

Богдан ще досить молодий чоловік та вже захоплює своїми поглядами на майбутнє в службі цивільного захисту. У вільний від роботи час він вивчає англійську мову та удосконалює свої знання. А вдома його чекає дружинна Анна, яка підтримує та дає сили на подолання різних життєвих перепон.

Читайте також:

Можливо зацікавить