Українським бійцям вдалося прорватися з оточення біля Прогресу на Донеччині

оточення біля Прогресу, ЗСУ

Вночі на 25 липня бійцям 31 окремої механізованої бригади вдалося прорватися з оточення біля села Прогрес на Донеччині.

Про це повідомляють аналітики DeepState

За інформацією моніторингового каналу, ачора північніше Прогресу був вкрай динамічний та напружений день.

«Близько 14:00, як і прогнозувалося, ряд спостережних пунктів 1 та 3 батальйонів потрапив у повне оточення. Командир бригади так і не віддав наказу на прорив, тому особовий склад, який перебував в тому районі поставив того перед фактом, що хлопці будуть прориватися з боєм», – зазначають у DeepState.

Зазначається, що «за допомогою злагоджених дій артилерії, аеророзвідки та суміжних сил, а також під управлінням офіцерів на місцях, хлопці з 1 та 3 батальйонів змогли вирватися з оточення в повному складі».

«Це була дуже нервова та важка операція. Затримка хоча б на пару годин могла призвести до другого кільця оточення. Не треба пояснювати, скільки інформаційних приводів отримала б російська пропаганда», – пише DeepState.

На щастя, бійці залишилися живі і продовжують далі стримувати ворога.

«31 і 47 ОМБр залишаються на тій ділянці головними стовпами оборони. Звісно, не без допомоги прикомандированих підрозділів, яких доволі багато», – додають аналітики.

На завершення у DeepState закликали командирів не нехтувати особовим складом та довіряти сержантському та офіцерському складу, який перебуває на безпосередній лінії зіткнення.

Пресслужба 31-ї бригади на своїх офіційних ресурсах інформацію не прокоментувала.

Спочатку командування ОСУВ «Хортиця» не підтверджувало факт оточення, але визнавало «напружену та складну» ситуацію. Згодом у Хортиці» у коментарі «Громадському» відповіли, що зараз «не на часі» коментувати дії окупантів.

Співрозмовник журналістів з 47 окремої механізованої бригади уточнив, що ситуація «умовно, стабільно погана і поки покращень немає».

«Це найскладніша ділянка, бо росіяни намагаються оточити і Костянтинівку, і з півночі, і з півдня. Зараз пробиваються на цьому напрямку активно. Після того як дійшли до Авдіївки, вони активно дуже пресують», – сказав він.

Читайте також: