Український скрипаль відмовився потиснути руку росіянину, дружина якого народилася у Луцьку і є членом партії «Єдина Росія»

Український скрипаль відмовився потиснути руку росіянину, дружина якого народилася у Луцьку і є членом партії «Єдина Росія»

Скрипаль з України Дмитро Удовиченко переміг на одному з найпрестижніших міжнародних музичних конкурсів імені королеви Єлизавети. Під час церемонії нагородження музикант потис руки усім членам журі, окрім росіянина Вадима Рєпіна, дружина якого народилася в Луцьку і є членом пропутінської партії «Єдина Росія».

Про перемогу нашого земляка стало відомо на офіційному сайті конкурсу, - пишуть Новини.LIVE.

Міжнародний конкурс імені королеви Єлизавети є найпрестижнішим серед музикантів. Його нагороди порівнюють із статуетками Оскар у кіноіндустрії. За весь період незалежності України нашим артистам вдавалося отримувати нагороди цього конкурсу. У попередні роки  лауреатом другої премії став скрипаль Олексій Семененко, а четвертої премії — віолончеліст Олексій Шадрін.

Цьогоріч Дмитру Удовиченку вдалося перемогти на найпрестижнішому музичному конкурсі, що проходив у Брюсселі. Скрипаль став власником головного призу — премії королеви Матильди, яка складає 25 тис. євро (більше 1 млн грн). Цікаво, що перемогу музикант здобув у свій день народження — йому виповнилося 25 років. Срібло та бронзу отримали американці — Джошуа Браун та Еллі Чой.

Під час церемонії нагородження наш земляк демонстративно не потиснув руку росіянину Вадиму Рєпіну. Його дружина, яка народилася у Луцьку, є членом пропутінської партії «Єдина Росія». Сам путініст під час повномасштабного вторгнення РФ отримав звання народного артиста Росії.

Читайте також:

Можливо зацікавить