Умєров заявив, що РФ хоче відкрити новий фронт в Україні

новий фронт в Україні, Умєров

Силам оборони України вдалося стабілізувати новий фронт на північному сході Харківської області, де Росія атакувала на початку цього місяця. Однак Росія готується до нового наступу і планує перекинути ще 200-300 тисяч військових до України.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв'ю Reuters.

«Їх мета - відкрити новий фронт на півночі, щоб почати використовувати всю свою живу силу, вогневу міць проти нас, вони продовжують виконувати свою мету - знищити націю», - сказав він.

Міністр оборони зазначив, що Україні потрібно більше зброї та вогневої потужності, щоб зламати плани російських окупантів і не дозволити їм просунутись вглиб країни.

 «Час має вирішальне значення, і для того, щоб відбити атаки, нам потрібно вчасно здійснювати (поставки - ред.)», - сказав Умєров.

Умєров заявив, що близько 1,2 мільйона чоловік оновили свої військові дані онлайн, як вимагає законодавство, щоб сприяти призову, проте не уточнив, скільки осіб уряд планує мобілізувати.

Зазначається, що військові аналітики оцінюють кількість українських військовослужбовців, включаючи силовиків та правоохоронців, у понад мільйон осіб.

Умєров заявив, що Росія зібрала в Україні та поблизу її кордонів 500 000 військовослужбовців і планує додати ще 200-300 тисяч.

Крім того, він наголосив, що противник щодня атакує Україну 300 літаками та гелікоптерами.

За його словами, головним військовим завданням на найближчі місяці для України буде утримання своїх оборонних рубежів і придушення ворога, одночасно посилюючи військові можливості в повітрі, на морі і на суші.

Умєров висловив надію, що винищувачі F-16 будуть доставлені "дуже і дуже скоро".

«На даному етапі ми зосереджені на підготовці нашого персоналу ... пілотів, ми зосереджені на інфраструктурі, ми зосереджені на залученні експлуатаційних та ремонтних бригад, і ми працюємо над модернізацією або залученням більшої кількості платформ», - резюмував міністр оборони України.

Читайте також:

Можливо зацікавить