Блокування кордону: поспілкуватися з польськими мітингувальниками планує Омбудсмен

Блокування кордону: поспілкуватися з польськими мітингувальниками планує Омбудсмен

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець розглядає можливість поїхати та поспілкуватися з польськими мітингувальниками на кордоні. 

Про це стало відомо у середу, 6 грудня, під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

Уповноважений розповів, що отримав звернення від українських перевізників, в свою чергу він одразу звʼязався з польським колегою.

«Я готовий особисто зустрітися з польським омбудсменом, прямо на кордоні, щоб були і польські мітингувальники, і українські перевізники, щоб ми не обмінювалися, на мій погляд, політичними гаслами, а дійсно зрозуміли, в чому проблема і намагалися максимально швидко розблокувати кордон», – сказав Дмитро Лубінець.

Уповноважений з прав людини зауважив, що подібні речі не допомагають ні Польщі, ні Європейському союзу, ні Україні. Єдина держава, яка від цього виграє – це Російська Федерація.

Дмитро Лубінець направив окремого листа до премʼєр-міністра, з вимогою проінформувати його, що український уряд робить, щоб вирішити цю проблему.

Віце-прем'єр-міністр Олександр Кубраков відповів що особисто займається цим питанням, а про результати роботи буде повідомлено згодом.

«Наскільки я зараз бачу, питання не вирішено. Все-таки я розглядаю можливість поїхати і поспілкуватися з польськими мітингувальниками, навіть якщо польський колега не зможе приїхати», – додав омбудсмен. 

Читайте також:

• У Польщі посилять перевірку українських вантажівок на кордоні

• У Польщі українські водії перекрили дорогу у відповідь на блокаду кордону

Можливо зацікавить