В Україні по-новому видаватимуть повістки: що знову хочуть змінити

мобілізація, повістки

Міноборони планує автоматизувати процес видачі повісток.

Про це розповів у подкасті DOU розповів начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий.

«Як зараз відбувається видача повісток – вони роздруковуються, підписуються вручну і потім така стопка приходить начальнику ТЦК, який має підписувати, ставити печатку і потім це все розносити. Це не ефективно зовсім. Тому ми зробили зараз функціонал, щоб можна було генерувати її в Оберізі, підписувати електронним підписом начальника ТЦК і навіть не роздруковувати безпосередньо в ТЦК», – розповів Берестовий.

Цей процес не лише буде прозорішим, а й дозволить військово-політичному керівництву мати більш релевантну інформацію. 

«Вона буде відправлятися на централізований друк, з централізованого друку відправлятися на Укрпошту, вона її буде розвозити. І нас буде інформація, де ця повістка буде знаходитися. Вона була доставлена, не доставлена, десь загублена, скільки часу на доставлення пішло», – додав Берестовий.

Перевірити правдивість повістки можна буде через додаток «Резерв+». Зокрема, там буде функція для сканування QR-коду, яка дозволить визначити, чи підписана повістка електронним підписом начальника ТЦК і чи є вона дійсною.

Читайте також:

Можливо зацікавить