В Україні відновили збирання автомобілів Skoda

В Україні відновили збирання автомобілів Skoda

Український автозавод «Єврокар» з 10 червня знову збирає автомобілі Skoda.

Чеська компанія Skoda Auto, що входить до складу концерну Volkswagen Group, вирішила надати додаткову підтримку Україні на економічному фронті та відновила постачання машинокомплектів до нашої країни, повідомляє sundries.

Зокрема, в Україну відвантажили першу партію з 80 SKD-комплектів кросоверів KODIAQ і KAROQ. SKD (Semi Knocked Down) означає, що силовий агрегат (двигун, коробка передач, передня вісь), задня вісь, колеса, вихлоп, а також карданний вал для моделей 4×4 демонтовані з готових автомобілів. Основні комплектуючі разом з кузовом відправляють на повторну збірку на завод в Україні.

Варто зазначити, що збільшення обсягів виробництва буде напряму залежати від розвитку війни в Україні. Вільні приміщення заводу й надалі слугуватимуть центром проживання тимчасово переміщених осіб.

ПрАТ «Єврокар» розташоване в Ужгородському районі Закарпатської області. Територія розташування заводу «Єврокар» межує зі Словаччиною та Угорщиною.  Загальний обсяг інвестицій у проект Єврокар складає $250 млн.

Нагадаємо, нещодавно опублікували ТОП вживаних автомобілів, які везуть в Україну з-закордону.

Можливо зацікавить