В Україні відреагували на заборону Польщі ввозити зерно

В Україні відреагували на заборону Польщі ввозити зерно

Ситуацію прокоментував міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в ефірі інформаційного телемарафону, пише «УНІАН»

 Він заявив, що Україна розуміє важку ситуацію польських фермерів, але наголошує, що найважче наразі аграріям в Україні.

«Сьогодні було прийняте польською стороною рішення про одностороннє, скажімо так, тимчасове обмеження ввезення будь-якої сільськогосподарської продукції, в тому числі і транзиту. Ми сильно шкодуємо за таке рішення, ми розуміємо що сьогодні був з'їзд фермерів в Польщі, ми розуміємо, що фермерам польським важко, ми всі знаємо хто і що є причиною цього. Але очевидно, що кожна людина в світі знає, що найважче українським фермерам», - підкреслив Сольський.

 Він сподівається на конструктивні переговори в понеділок, 17 квітня. Зокрема, Сольський сподівається, що під час запланованої на початок тижня зустрічі з польською стороною вдасться врегулювати ситуацію, а також домовитися по інших питаннях, які було озвучено на попередніх зустрічах.

«Ми будемо обговорювати саме умови договору, про який ми говорили на зустрічах з польською стороною. Про те, що деякі види продукції сільськогосподарської йдуть тільки транзитом, а всі інші можуть йти і транзитом, і можуть йти в Польщу. Результати переговорів будуть зрозумілі на початку тижня. Наскільки змінилася їх позиція після сьогоднішніх рішень, ми також зрозуміємо в ході переговорів на початку тижня», - сказав Сольський.

Нагадаємо, що уряд Польщі ухвалив рішення тимчасово заборонити ввезення зерна і десятків інших видів продовольства з України. Постанова набирає чинності з дня її оголошення.

Читайте також:

Можливо зацікавить