В «Укренерго» пояснили, чому раптово відключили світло у всій Україні

відключення світла в Україні, Укренерго, Кудрицький

Раптове запровадження графіків аварійних відключень увечері 14 травня сталося через різке збільшення споживання електроенергії. Це пов’язано з похолоданням.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, пише ТСН

 Він пояснив, що електрики почало не вистачати, бо люди повмикали опалення.

«Люди в цілому в вечірні години після повернення з роботи до дому використовують електроприлади... завжди ввечері спостерігається збільшення споживання, якщо порівнювати, наприклад, з денними годинами. Але сьогодні просто це збільшення споживання було таким, що енергосистема не могла впоратися з цим, не вистачило імпорту, і не вистачило також, на жаль, і обмеження промисловості, щоб збалансуватися. Тому треба було залучити і населення до цих графіків», – каже очільник «Укренерго».

Він запевнив, що відключення будуть короткочасні, але вони необхідні.

За словами Кудрицького, аварійні відключення торкнулися близько 10% побутових споживачів України.

«Проблема полягає не в тому, що в якусь область не можна доставити електрику, а в тому, що не вистачає сукупної потужності електростанцій для того, щоб покрити споживання, а для покриття дефіциту не вистачає імпорту. Кожна область несе солідарний тягар відключень», – підсумував голова «Укренерго».

Нагадаємо, що в Україні зафіксували великий дефіцит електроенергії. У зв'язку з цим у багатьох областях країни почало зникати світло - енергетики запровадили графіки аварійних відключень.

Читайте також:

Можливо зацікавить