В які дні червня 2025 року садити кавуни й дині: вродять, як ніколи

В які дні червня 2025 року садити кавуни й дині: вродять, як ніколи

Кавуни й дині — це теплолюбні культури, які потребують багато сонця, тепла й вологи для успішного розвитку та дозрівання. Щоб отримати солодкі й соковиті плоди, важливо не лише правильно підготувати ґрунт і розсаду, а й вибрати сприятливі дні для посадки. У червні 2025 року, коли вже минула загроза заморозків, саме час висаджувати ці баштанні культури у відкритий ґрунт у північних регіонах або робити повторну посадку в південних.

Про найсприятливіші дати для посіву баштанних культур, - пише Сенсація.

Вирощування динь та кавунів в Україні відбувається через розсаду, але також можливий прямий посів у відкритий ґрунт, однак більшою популярністю користується все ж перший варіант, адже не завжди в другому проростає насіння.

Часто городники надають перевагу дотриманню місячного календаря, адже вважається, що фази Місяця можуть як позитивно, так і негативно впливати на ріст і розвиток рослин. Найсприятливішими днями для посіву баштанних культур в червні 2025 є – 12-14, 21-23, 26, 29.

Звичайно, що варто орієнтуватись і на температуру повітря та ґрунту. Насіння динь і кавунів надзвичайно вразливе до холоду, тому висівати його потрібно тоді, коли буде стабільно тепло і не передбачатимуться заморозки. Цього року весна була доволі прохолодною, тому висадка кавунів і динь дещо змістилась на пізніший час, зокрема на червень.

Перед посадкою необхідно зробити кілька моментів, які підвищать шанси на успішне проростання. Перш за все, варто провести калібрування, насіння слід занурити в розчин солі – 50 г солі + 1 склянка теплої води, після цього потрібно відсіяти те, що спливає – воно вам непотрібне . Потім насіння необхідно прогріти у воді температурою 60 градусів протягом 5 годин та обробити розчином марганцівки для знезараження.

Щоб загартувати рослини та зробити їх більш стійкими до нових умов вирощування, рекомендується покласти його на кілька годин у холодильник або чергувати холод і тепло протягом шести годин. Всі ці тонкощі вирощування сприяють гарному розвитку кавунів і динь, а також автоматично гарантують щедрий врожай солодких і соковитих плодів.

Читайте також:

Можливо зацікавить