Варто посадити у новому сезоні: три сорти картоплі не розварюються і не тріскаються

нові сорти картоплі

Від правильного вибору сорту картоплі залежить майбутній урожай. Розповідаємо, які три сорти варто обрати, щоб отримати високу врожайність, а сама картопля була смачною, а також не тріскалась на не розварювалася під час приготування.

Про це пише видання «На пенсії»

Три найкращі сорти картоплі

Пікассо

Це середньопізній сорт, який дає урожай через 3,5 місяця після висаджування, а також має стабільно високу врожайність. Окрім цього, він стійкий до посухи, а також багатьох захворюваннях, в тому числі фітофторозу та парші. Також він має тривалий період зберігання.

Бульби цього сорту картоплі мають овальну форму та належать до кулінарного типу B, тобто якнайкраще підходять для варіння, адже картоплини не розварюються.

 Слов’янка

Це середньопізній сорт картоплі, який привертає увагу насамперед своїм виглядом, адже має червону шкірку. Цей сорт стійкий до хвороб, а також довго зберігається. Під час приготування бульби не розварюються та не втрачають колір. Єдиним мінусом є вибагливість до ґрунту.

Мелоді

Це середньопізній сорт картоплі, який дає врожай через 120 днів. Головне у вирощуванні цього сорту — регулярний полив та підживлення. Сорт також вирізняється стійкістю до захворювань та тривалим терміном зберігання. Бульби є універсальними та підходять для приготування різних страв.

Читайте також:

Можливо зацікавить