«Важко не зрозуміти їхній відчай»: уряд Польщі відреагував на інцидент із розсипаним зерном на волинському кордоні

«Важко не зрозуміти їхній відчай»: уряд Польщі відреагував на інцидент із розсипаним зерном на волинському кордоні

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський перепросив за розсипане зерно на волинському кордоні, а прокуратура відкрила провадження

Заяву Секерського наводить пресслужба Міністерства сільського господарства та сільського розвитку Польщі, пише Еспресо.Захід.

Він назвав висипання зерна «не зовсім адекватною формою протесту», але водночас додав, що до неї «часто вдаються фермери в різних країнах».

«Фермери не опанували свої емоції, але слід пам'ятати, що вони перебувають у дуже складній економічній ситуації. Напередодні весняно-польових робіт у них немає грошей на купівлю добрив та засобів захисту рослин. Важко не зрозуміти їхній відчай», – йдеться у заяві польського міністра.

Секерський зазначив, що виступає за діалог і прямі переговори як найкращу форму розв'язання складних проблем.

«Від імені польських фермерів я прошу вибачення за такий акт відчаю і прошу розуміння їхньої надзвичайно складної ситуації. Ми ведемо технічні переговори з українським Міністерством сільського господарства, під час яких хочемо визначити умови торгівлі, які б обмежили наплив товарів, що підривають стабільність агропродовольчих ринків», – підкреслюється в заяві міністра.

Окружна прокуратура Хелма (Люблінське воєводство) почала розслідування щодо розсипання зерна з українських вантажівок, інформує TVN24.

Розслідування розпочали за двома напрямами — знищення майна та порушення митної безпеки. За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Наразі слідчі опитують свідків та документують докази.

Читайте також:

Можливо зацікавить