Велике свято 9 вересня: що категорично не можна робити у день святих праведних Іоакима і Анни

день святих праведних Іоакима і Анни

9 вересня церква вшановує пам'ять святих праведних Іоакима і Анни. Це батьки Пресвятої Богородиці, матері Ісуса Христа. Іоаким і Анни були похилого віку і бездітними. Вони вели праведний і благочестивий спосіб життя. Але найбільшою печаллю для них була відсутність дітей. Анна і Іоаким постійно молилися і просили Бога подарувати їм дитину. Бог почув їхні молитви.

Про свято та заборони, пише «Главред»

Одного разу до них з'явився Ангел і розповів про те, що вони стануть батьками і у них народиться дівчинка, яка стане матір'ю Спасителя. У них дійсно народилася дівчинка. Діва Марія з дитинства мала особливий дар. Усе своє життя вона присвятила служінню Богу.

Що можна робити 9 вересня

Цього дня потрібно спалити старий одяг. Вважається, що так полум'я забере з життя біди та хвороби.Цього дня потрібно провести час із близькими, ходити в гості до рідних. Час разом потрібно провести і подружжю, щоб їхнє сімейне життя стало міцнішим і щасливішим.Цього дня потрібно розкласти по дому гілочки горобини та калини. Вважається, що вони стануть потужним оберегом від нечистої сили та негативу.Це ідеальний день, щоб загадати бажання. Предки вірили, що таке бажання точно збудеться.

Що не можна робити 9 вересня

1. Не можна 9 вересня давати гроші в борг і здійснювати великі покупки. Предки вірили, то тоді у вас будуть фінансові труднощі.

 2. Не можна 9 вересня нічого підіймати із землі. Вважається, що на такі речі може бути накладено псування.

3. Не можна 9 вересня сваритися подружжю. Навіть конфлікт через дрібницю може перерости в жорсткий скандал.

Прикмети 9 вересня

Якщо цього дня опало листя на вербі, то зима буде ранньою.Якщо цього дня вдома з'явилося багато павутини, то зима буде морозною, а осінь теплою.Якщо цього дня літають комарі, то зима буде м'якою.Якщо цього дня вівці та кози поводяться неспокійно, то скоро зіпсується погода.

Читайте також: