Що не можна робити на Вознесіння Господнє 2024: накликаєте біду

Якого числа Воскресіння Господнє?

Дата Вознесіння Господнього щороку змінюється і залежить від Великодня - свято відзначають через 40 днів після нього. Згідно зі Святим Письмом, саме стільки пробув Ісус на землі після свого воскресіння. У 2024 році Вознесіння Господнє відзначають 13 червня.

Що не можна робити у це свято пише Уніан.

Легенда про свято Вознесіння Господнє

У Біблії йдеться про те, що після розп'яття і чудесного воскресіння Ісус ще 40 днів залишався на землі зі своїми учням і давав їм останні уроки. Наприкінці свого земного шляху Ісус запросив апостолів на Єлейну гору, де востаннє виголосив проповідь. Потім він благословив учнів і вознісся на небеса в Царство Небесне.

Через 10 днів після Вознесіння Ісуса на апостолів спустився Святий Дух. Вони заговорили різними мовами і розійшлися світом, проповідуючи Слово Боже в різних країнах. Цим подіям присвячена Трійця 2024.  Відтоді християни всього світу відзначають Вознесіння Господнє. А деякі віряни на свято здійснюють паломництво до Єлейної гори в Єрусалимі - тієї самої, з якої, за легендою, вознісся Христос.

В Україні на Вознесіння прийнято готувати вознесенські драбинки - печиво у формі драбини. Його роздають усім рідним. Згідно з народними прикметами, така випічка приносить благополуччя й удачу.

Торжество Вознесіння Господнє - що не можна робити - заборони

Коли ви знаєте, коли Вознесіння Господнє у 2024 році, важливо запам'ятати також, що не можна робити на Вознесіння Господнє. Як і в інші православні свята, на Вознесіння забороняється:

  • виходити заміж і вінчатися;
  • думати про погане і бажати зла іншим людям;
  • лихословити, скандалити, ображатися;
  • фізично важко працювати;
  • ображати людей або тварин;
  • обманювати і брехати.
  • Ще одна важлива заборона на Вознесіння Господнє пов'язана із землею. Згідно з народними віруваннями, цього дня вся земля стає святою, як останнє, чого торкнувся Христос перед вознесінням на небо. Тому на свято категорично заборонено смітити та плювати на землю.

Читайте також:

Можливо зацікавить