Відома телеведуча з Луцька випустить авторську книгу

фентезі

Телеведуча з Луцька Надія Булгарова написала дебютну книгу під назвою «Печера Мара».

Як розповіла дівчина у коментарі для Район.Культура, художня книга, написана у стилі фентезі, вийде друком вже у жовтні або листопаді цього року. 

Дія книги, яка вийшла під творчим псевдонімом Надія Ліра, відбувається у Карпатах.

«Це карпатське фентезі. Головний герой Саша в Карпатах переживає низку зустрічей з надприродним. Це і мавка, чугайстер, вовкулака, які прикидаються звичайними людьми. Врешті його увʼязнює печера – давнє зло», – розповідає сюжет Надія.

Надія – філолог за освітою, книжкова оглядачка, авторка журналістських культурних проєктів. Ідея написати книжку виникла у неї давно, навіть було кілька спроб, але так їх і не завершила. 

Тому пішла навчатися на річну програму з письменницької майстерності від школи творчого та професійного письма Litosvita. Її куратором був літературознавець Ростислав Семків. 

Сюжет уже конструювала під час навчання на програмі. Каже, це було поступово – спочатку ідея, потім план, герої, сюжет. Написання книги зайняло рік.

Відома телеведуча з Луцька випустить авторську книгу

Ще кілька років пішло на пошуки видавця.

«Найважче було знайти видавництво, бо це було найдовше. Отримувала багато відмов. Від одного видавництва навіть отримала згоду, а потім, за кілька місяців, вони відмовилися, аргументуючи це тим, що «в них є навіть слабші рукописи, але стосовно них вже є документальні зобовʼязання». А я з ними на той момент ще не уклала угоди. Це був найважчий момент. Бо з редакторкою вже відреагували текст спеціально для того видавництва», – пригадує телеведуча.

Книга вийде друком у видавництві «Folio». 

Читайте також:

Можливо зацікавить