Відпочинок на Волині: як дістатися до Світязя з різних міст та скільки це коштуватиме

Відпочинок на Волині: як дістатися до Світязя з різних міст та скільки це коштуватиме

Озеро Світязь, що на Волині, щороку приваблює безліч туристів.  До цього мальовничого місця можна легко добратися з різних міст України. 

Про основні варіанти подорожі з Луцька, Києва, Львова, Івано-Франківська та Тернополя, а також їхню вартість пише Район.Шацьк.

З Луцька

Відстань з Луцька до Світязя складає близько 160 км. Найшвидший маршрут проходить через Ковель. Не радимо обирати шлях через Володимир. Відрізок дороги від Верби до Любомля знаходиться в аварійному стані. Подорож триватиме близько двох годин.

Можна доїхати сюди і маршруткою, які їздять майже щопівгодини. Вартість проїзду з автовокзалу Луцька до Світязя складає приблизно 300-350 гривень. Час у дорозі становить близько 3 годин.

З Києва

Відстань від Києва до Світязя - близько 600 км. Можна їхати автівкою чи маршруткою. Прямий автобус або маршрутка з Києва до Шацька коштує близько 1000 гривень. Час у дорозі – 8-9 годин.

Можна з Києва до Ковеля доїхати потягом, а далі маршрутка до Світязя. Вартість квитка на потяг Київ-Ковель становить близько 300-1000 грн (залежно від класу вагона). Далі маршрутка до Ковель-Світязь  – 170-200 грн.

Зі Львова

Відстань від Львова до Світязя складає близько 220 км. Вартість проїзду до Світязя складає приблизно 400-450 грн. Час у дорозі – приблизно 4-5 годин.

Зі Львова також можна добратися до Ковеля потягом (вартість квитка 170 гривень і вище), а маршрутка до Ковель-Світязь – 170-200 грн.

Подібна схема доїзду і з інших міст.

Від Івано-Франківська до Світязя - близько 360 км, з Тернополя – 340 кілометрів.

З цими містами потягів до Ковеля прямих нема, тому потрібно робити пересадку у Львові.

Вибір транспорту залежить від ваших вподобань та бюджету. Подорож до Світязя – це чудова нагода насолодитися красою природи та відпочити від міської метушні. Незалежно від обраного маршруту, ви обов'язково отримаєте незабутні враження.

Читайте також:

Можливо зацікавить