Відомий тренер з Луцька Кварцяний пояснив, чому Андрій Шевченко зможе побороти корупцію

Відомий тренер з Луцька Кварцяний пояснив, чому Андрій Шевченко зможе побороти корупцію

Володар Золотого м’яча Андрій Шевченко відтепер - функціонер. Після того, як Андрій Павелко не зумів виконати обіцяне - настав час легенди світового футболу. Почесний член УАФ з Луцька Віталій Кварцяний запевняє, що бажання у екстренера збірної України велике.

Про це пише НВ.

25 січня 2024 року Андрій Шевченко одностайним рішенням делегатів УАФ заступив на нову для себе посаду — президента Української асоціації футболу. Цікаво, що із 94 осіб, які голосували - 93 віддали свій голос Шевченку, а сам Андрій, який теж робив вибір - не проголосував. Безперечно, історичний момент для вітчизняного футболу. Попередники володаря Золотого м’яча багато обіцяли, але зробили в рази менше. Справ навалилося немало, довіра футбольної спільноти до головного футбольного органу країни суттєво знизилася. Тепер треба виправляти ситуацію.

Ексголова асоціації футболу Волині Віталій Кварцяний розповів своє ставлення до нового президента УАФ та розповів, що від нього очікувати.

-  Відбулися вибори президента Української асоціації футболу. Андрій Шевченко тепер на новій посаді. Що це означає для українського футболу і для його майбутнього?

-  Для Шевченка це новий етап досвіду у футболі, який він ще не проходив. Він був гравцем «Динамо Київ», виступав за збірну України та грав за цікаві європейські клуби. А зараз вже новий шлях і обов’язки функціонера. Це дуже цікава робота, але я думаю, у нього все вдасться, як було на інших посадах. Він був активним футболістом та тренером, а тепер має стати позитивним функціонером.

-  Футбольна спільнота хоче бачити результати. Але на це потрібен час, за день-два справи не будуються. Як це пояснити людям, що треба терпіння?

-  Люди мають розуміти, що на все треба час. В першу чергу Андрій Шевченко зробить різного роду аудити, перевірки, корективи. Має бути чітке рішення, як іти далі. Але й треба зробити висновки, в якому стані фінансовому зараз УАФ перебуває і потім вийти на перспективну.

- Як би ми не хотіли про це говорити, але доводиться. І це корупція. Чи вдасться подолати цей непростий бар'єр новому президенту УАФ?

-  Я думаю, що вдасться. Це залежить від його бажання, а воно в нього велике. Треба йти по позитивній дорозі, яка веде до добрих змін. І буде залежати все ще від його команди, вона має його не підвести. Всі сподіваються на Шевченка.

-  Андрій Шевченко впливова постать не тільки для українського футболу, але й для світового. Це може бути основним важелем його роботи?

-  Надіємося на його світовий авторитет.

-  Ви вже з ним особисто спілкувалися, знаєте його стратегію роботи?

- Так. Він зафіксував ситуацію і буде робити те, що можна і треба покращити.

-  Ви його підтримуєте?

-  Абсолютно.

Читайте також:

Можливо зацікавить