Винуватець смертельної ДТП на Волині відбувся роком умовно

Винуватець смертельної ДТП на Волині відбувся роком умовно

На Волині водій буса на смерть збив жінку, яка переходила дорогу нерегульованим пішохідним переходом. Рік умовного покарання отримав винуватець смертельної ДТП.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду, інформують Волинські новини. 

ДТП трапилася торік 5 січня у Нововолинську. У вечірню пору водій «фольквсвагена» Георгій С. рухався з перевищенням швидкості в напрямку центру міста. У цей час неподалік будинку №24 на вулиці Луцькій нерегульованим пішохідним переходом дорогу переходили дві жінки. На одну з них керманич «Фольксвагена» допустив наїзд правою передньою частиною. У результаті ДТП потерпіла отримала численні травми, які призвели до її смерті.

Георгій С. визнав свою вину. Чоловік розкаявся у вчиненому, просив не позбавляти його волі та права керування транспортними засобами.

Своєю чергою, потерпіла пригадала, що на момент ДТП вона була на роботі. Їй зателефонувала сестра та повідомила, що вони з мамою потрапили в дорожньо-транспортну пригоду – маму збив автомобіль. Коли потерпіла приїхала на місце події, там були обвинувачений та працівники поліції.

Жінка вказала, що Георгій С. від самого моменту дорожньо-транспортної пригоди та упродовж усього часу досудового розслідування й судового розгляду кримінального провадження щиро шкодував про те, що сталося. Під час досудового розслідування він повністю відшкодував усім потерпілим завдану його діями моральну та майнову шкоду, щиро вибачився за вчинене, постійно телефонує, цікавиться малолітньою потерпілою та усіма їхніми справами, допомагає у розв'язанні необхідних її сім'ї питань.

Потерпіла була переконана, що обвинувачений щиро шкодує про свій вчинок, просила суворо його не карати, а саме – не позбавляти останнього волі та права керування транспортними засобами.

Фактично такі ж показання дав і чоловік загиблої.

Врахувавши усі обставини справи, зокрема думку потерпілих, суд замінив реальний термін на чотири роки для Георгія С. роком умовного покарання.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Читайте також: 

Можливо зацікавить