Військовий з Волині привіз з війни додому боєприпаси: як його покарав суд

Військовий з Волині привіз з війни додому боєприпаси: як його покарав суд

На Волині судили солдат, який незаконно привіз з фронту боєприпаси та зберігав їх. Суд призначив йому три роки позбавлення волі, але покарання замінили іспитовим строком.

Як йдеться у матеріалах справи Маневицького районного суду, 7 лютого поблизу села Козлиничі Камінь-Каширського патрульні на блокпосту під час перевірки авто виявили в багажнику рюкзак, в якому було 65 патронів. Наплічник належав 28-річному солдату із Любешівщини Юрію М., який на деякий час повернувся додому, - пише ІА Волинські новини.

У суді волинянин розповів, що 4 жовтня 2023 року на бойовій позиції поблизу села Вербове Запорізької області після виконання бойового завдання він знайшов боєприпаси – патрони до стрілкової автоматичної зброї. Знахідку чоловік поклав у свій рюкзак.

Того дня, зі слів військового, він отримав контузію і його відправили у госпіталь. Його особисті речі співслужбовці перенесли у розташування підрозділу. Після закінчення лікування чоловік отримав неофіційне завдання від командира доставити в розташування автомобіль для військових цілей. Тож Юрій М. взяв свої речі, прихопивши й рюкзак, та поїхав додому. Наплічник з патронами чоловік залишив у несправному авто дружини, а сам поїхав до батьків, де жив деякий час.

7 лютого, зі слів чоловіка, він приїхав до будинку дружини, аби взяти авто тестя і поїхати у Сарни по справах. В авто він поклав і рюкзак. Дорогою патрульні під час перевірки авто і виявили патрони. Солдат зазначив, що не планував продавати набої, а хотів повернутися з ним на передову та використати за призначенням. Також наголосив, що жалкує про скоєне і просить не позбавляти волі.

Суд визнав чоловік винним у незаконному придбанні, носінні та зберіганні боєприпасів і призначив йому три роки позбавлення волі. Але звільнив від відбування покарання, замінивши на два роки іспитового строку.

Олена БІДЗЮРА

Читайте також:

Можливо зацікавить