Військового, який публічно здійснив СЗЧ, суд відправив під варту. Відео

Сергій Гнезділов

11 жовтня, Печерський районний суд відправив під варту на 60 діб військовослужбовця 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Сергія Гнезділова. Його підозрюють у дезертирстві і триматимуть під вартою до 12 грудня без права внесення застави.

Про це повідомило «Суспільне»

За даними видання, прокуратура просила суд про арешт Гнезділова без можливості внесення застави. Сторона захисту, в свою чергу, клопотала про відвід судді.

Прокурори зазначили, що тримання Гнезділова під вартою «унеможливить ризик переховування», оскільки після самовільного залишення частини військовий неодноразово змінював своє місце перебування та контактні дані.

 Адвокат військового Олександр Шадрін заявив, що у справі нібито є «політичні мотиви». На його думку затримання Гнезділова спрямоване на те, щоб продемонструвати іншим військовим, що «органи працюють, що затримують таких осіб (військових, які самовільно залишили частину - Главред), що їх притягують до кримінальної відповідальності».

У залі суду були присутні жінки військовослужбовців, які закликали до встановлення чітких термінів служби для військових.

Гнезділов заявив, що готовий повернутися на військову службу за умови, якщо Міністерство оборони ініціює законодавчі зміни для визначення чітких термінів служби. Під час засідання він підкреслив, що не бажає, аби його повернення сприймалося як «слабкість», і сказав, що може оголосити голодування.

 

Читайте також:

  • На Волині судять військового за СЗЧ