Вкрали у діда спадщину: дорогі три гектари землі у Луцькій громаді продали без його відома. Відео

Вкрали у діда спадщину: дорогі три гектари землі у Луцькій громаді продали без його відома. Відео

Дідуся, який має на утриманні доньку з інвалідністю і онуків, позбавили спадщини. Олександр Сивих проживає у скрутному фінансовому становищі. Зате у спадщину мав отримати майже три гектарів землі у Прилуцьку. Ринкова ціна однієї сотої коштує приблизно тисячу доларів, відтак 3 гектари землі можуть коштувати 300 тисяч доларів. І хоча спадкоємець після смерті написав заяву на вступ у спадщину, спадок отримав його неблагополучний племінник.

Племінник одразу продав хату і тридцять сотих під нею мешканцю Прилуцька, а решту землі нібито віддав у спадок зятю покупця. А згодом племінник сам помер. Зараз Олександр Сивих скасовує у судді рішення Ківерцівського суду, яким його спадок дістався племіннику. Про це йдеться у сюжеті каналу Аверс.

За словами Олександра Сивого, у цьому будинку проживав його брат зі сім'єю, тут і повмирали батьки. Олександр Сивих каже, що діти брата булинеблагополучними. Він навіть забирав маму до себе. Але у зв'язку з тим, що його донька має тяжку хворобу, мати повернулася доживати віку в рідну хату, хоча з хати її переселили у літню кухню.

Лишень глянувши на розруху, яка панує на господарстві, можна зразу уявити, який спосіб життя вів племінник Олександра Сивого Микола Сивих,який і успадкував усе.

Піч розібрали для того, щоб зі середини вийняти метал і здати його на металобрухт. До такого занепаду будинок довів племінник ОлександраСивого, який і якимись незрозумілим шляхом вступив в спадщину. Цей дім він продав, а решту спадщини він переписав як спадок ще на одного односельця. У цій спадщині найбільшою цінністю, звісно, є не будинок, а 3 гектари землі у Прилуцьку, ринкова ціна яких зараз може сягати плюс-мінус 300 000 доларів США, отож не важко здогадатися, що племінник навряд чи сам зміг сплатити судовий збір і відповідально пройти усі етапи судової тяганини. Але знайшлися добрі люди, які схоже допомогли швидко оформити спадщину, а згодом договір купівлі-продажу домогосподарства. А ще допомогти племіннику скласти заповіт на решту землі на третю особу, яка не має жодних родинних зв'язків зі сім'єю Сивих. Сам племінник уже помер. Спадщина успішно перейшла у треті руки.

«Суд першої інстанції виходив з того, що брат мого клієнта прийняв спадщину після смерті матері шляхом фактичного проживання зі спадкодавицею на момент смерті, однак за півтора місяці до смерті Лідії, матері мого клієнта, вона була поміщена по-простому кажучи в будинок пристарілих. Мій клієнт він має право на цей спадок, тому що він є єдиним спадкоємцем, який належним чином прийняв спадщину післясмерті матері шляхом подачі до нотаріуса заяви про прийняття спадщини після двох місяців як мама померла», - каже державний адвокат Олександра Сивого Дарья Шевчук. 

Неблагополучний племінник перед усією цією так званою аферою нібито одружується з жінкою з Львівщини та ще й усиновлює її дитину і ця дитина є правонаступником померлого спадкоємця. Цей момент справи зараз суттєвої ролі не грає, бо новоспечений спадкоємецьпереписав усе на третю особу, яка зараз за кордоном.

- Як купляли цю спадщину?

- Нічого абсолютно не знаю, це робили поза мною, мені сусідка подзвонила чи я продав хату чи я продав спадщину. Я кажу, що нічого не знаю. Подзвонила племінниця до мене, це саме питає, я кажу - Альона, я нічого абсолютно не знаю.

Будинок купував Дмитро Гуменюк, а решту майна вже тепер померлий племінник одразу заповів Бурбану Зіновію Петровичу. Як розповів Олександр Сивих, це зять покупця Дмитра Гоменюка.

«Бурбан Зіновий Петрович, на якого було померлим складено заповіт, надав заяву про відкладення розгляду справи. Бурбан Зіновій Петрович повідомляє, що не може з'явитись на розгляд даної справи, оскільки знаходиться за кордоном, а саме у Федеративній Республіці Німеччині», - зачитує суддя.

У будинку живуть покупці спадку Олександра Сивого. Він приходив до цих людей, щоправда його прогнали.

«Вони тут проживають, я звертався до них, з тещею говорив, вона зятя на Германію зверталася, але зять зі мною поговорив грубо і кинувтрубку», - каже дідусь.

У сюжеті кажуть, що усю цю аферу провернув не племінник Олександра Сивого, який зловживав алкогольними напоями, а люди, які побачили неблагополучного чоловіка і дізналися, що у повітрі підвисли 3 гектари землі, які коштують майже 300 000 доларів. До слова, нещодавно, коли Олександр Сивих приїжджав у Прилуцьк, його перестрів чоловік, частина обличчя якого була прихована шарфом і грозився розправою дідусеві, якщо той не відмовиться від спадку. Олександр Сивих навіть написав заяву у поліцію, щоправда кримінального провадження за фактом погроз не відкрили. Олександр Сивих має у власності частину будинку у Ківерцях. У тісних кімнатках проживає він, його дружина, дочка, яка має тяжку хворобу, та онуки. Усі на утриманні Олександра Сивого. 

Незважаючи на погрози і відсутність грошей, Олександр Сивих надіється на перемогу. 

Читайте також:

Можливо зацікавить

Поховання військового
фото

Храм не зміг вмістити всіх охочих попрощатися з Героєм: у Луцькій громаді попрощалися з Героєм Володимиром Бессоновим

Луцьк війна

У громаді дві втрати в один день: поблизу Луцька попрощаються з Героєм Володимиром Безсоновим

Світязь пляж

Скандал на Волині: пляж на Світязі відгородили парканом і ровами з водою

У Луцькій громаді ще 10 вулиць отримали нові назви: перелік

У Луцькій громаді ще 10 вулиць отримали нові назви: перелік

футбол побиття

Скандал на Волині: вболівальник під час матчу побив футболіста

Підозра у розкраданні коштів і зв'язок з колаборантами: тендер на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі виграла скандальна фірма

Підозра у розкраданні коштів і зв'язок з колаборантами: тендер на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі виграла скандальна фірма

Друга втрата в одній громаді: на війні загинув Герой з Волині Володимир Бессонов

Друга втрата в одній громаді: на війні загинув Герой з Волині Володимир Бессонов

війна в Україні скандал
відео

«Відкритим текстом сказали, що будемо заважати»: деталі скандалу між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

ресторан Луцьк

«Це обʼєктивне обмеження»: у закладі неподалік Луцька прокоментували скандал із вдовою загиблого Героя