Луцька міська рада вимагає в уряду виділити 77,4 мільйона гривень на водоканал

Луцька міська рада вимагає в уряду виділити 77,4 мільйона гривень на водоканал

Депутати Луцькради ухвалили рішення звернутися з вимогою до уряду України надати субвенцію на модернізацію об’єктів водопостачання та водовідведення Луцької об’єднаної територіальної громади в сумі 77,4 мільйона гривень.

Про це стало відомо під час сесії у середу, 26 липня.

Така субвенція дасть змогу забезпечити якісне водопостачання і не призведе до суттєвого підвищення тарифу.

«З метою реалізації ініціативи Президента України та Уряду України щодо недопущення підняття тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, вимагаємо невідкладно Уряд України виділити в 2023 році цільову субвенцію на модернізацію об’єктів водопостачання та водовідведення Луцької об’єднаної територіальної громади в сумі 77,4 млн. грн, що складає 50% від річного інвестиційного плану розвитку системи водопостачання та водовідведення на 2023 рік» - зазначено в тексті звернення.

Також за умови виконання урядом своїх зобов’язань, Луцька міська рада долучиться на умовах співфінансування в розмірі 50% та забезпечить всі питання щодо операційної діяльності з обслуговування мереж КП «Луцькводоканал», і  підтримуватиме комунальне підприємство. 

Нагадаємо, напередодні керівник Луцьководоканалу Віктор Гуменюк повідомив, що КП «Луцькводоканал» перебуває у катастрофічній ситуації через брак коштів.

«Через те, що не відбулося запланованого підвищення тарифів, підприємство не у змозі власними силами закрити усі свої потреби, зокрема, в аварійних ремонтах, тому звернення до Президента та уряду є необхідністю» - зауважив Віктор Гуменюк.

Як пояснив директор водоканалу, заплановане підвищення означало б плюс 24 гривні на господарство, натомість для підприємства без цих грошей - ситуація катастрофічна.

Раніше стало відомо, що у Луцьку з 1 липня має зрости тариф на водопостачання. Однак згодом рішення відмінили.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить