Ситуація катастрофічна: «Луцькводоканал» просить уряд виділити цільову субвенцію

Ситуація катастрофічна: «Луцькводоканал» просить уряд виділити цільову субвенцію

КП «Луцькводоканал» - у катастрофічній ситуації через брак коштів. Оскільки не відбулося запланованого підвищення тарифів, підприємство не у змозі власними силами закрити усі свої потреби.

Про це повідомив керівник Луцьководоканалу Віктор Гуменюк у понеділок, 24 липня, під час засідання бюджетної комісії міськради. 

Очільник підприємства запропонував депутатам розглянути звернення до Президента та уряду і винести його на сесію.

«Оскільки не відбулося запланованого підвищення тарифів, а нинішні не закривають всі потреби підприємства, зокрема, в аварійних ремонтах, то будемо пропонувати виділити з держбюджету цільову субвенцію», - наголосив Гуменюк.

Як пояснив директор водоканалу, заплановане підвищення означало б плюс 24 грн на господарство, натомість для підприємства без цих грошей - ситуація катастрофічна.

У зверненні йдеться про виділення субвенції на суму 77,4 млн грн, що складає 50% від річного інвестиційного плану розвитку системи водопостачання та водовідведення на 2023 рік. Якщо уряд підтримає таку субвенцію, Луцька міська рада долучиться на умовах співфінансування в розмірі 50%. Зазначається, що це дасть змогу забезпечити якісне водопостачання та не призведе до суттєвого підвищення тарифу. 

Депутати комісії підтримали звернення, надалі - рішення за сесією. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить