Волинська бригада ТрО отримала міномети за ініціативою «ОКО ЗА ОКО 2»

Волинська бригада ТрО отримала міномети за ініціативою «ОКО ЗА ОКО 2»

Бійці Волинської бригади тероборони отримали міномети 82 калібру у рамках ініціативи «ОКО ЗА ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів».

Цей проєкт реалізовують спільно фонд «Повернись живим» та мережа АЗК ОККО.

Як повідомили у компанії, ця зброя вже надійшла, зокрема, 104-й, 117-й, 100-й, 127-й і 108-й бригадам територіальної оборони. Такі міномети здатні вражати противника на відстані до 4 кілометрів і є ефективними як при оборонних, так і при наступальних діях, - передає Zaxid.net.

Ініціатива «ОКО ЗА ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів» стартувала у квітні 2023 року. Її метою є закумулювати 400 мільйонів гривень на придбання:

  • 200 кулеметів калібру 12,7 мм,
  • 300 мінометів калібру 82 мм,
  • 100 автоматичних гранатометів калібру 40 мм.

Цією зброєю має бути забезпечена 31 бригада територіальної оборони.

Нагадаємо, у серпні ОККО і «Повернись живим» уже передали Силам територіальної оборони 200 кулеметів. Зараз очікуються від виробників нові партії мінометів та гранатометів, які розподілятимуться між підрозділами ТрО.

При цьому збір коштів у рамках проєкту усе ще триває. Станом на 9 жовтня зібрано вже 85% від необхідної суми – понад 343 мільйонів гривень.

Долучитися до цієї ініціативи може кожен автомобіліст: для цього варто лише заправитися будь-яким пальним марки Pulls на АЗК ОККО. З кожного проданого літра 1 гривню компанія перераховує на зброю для ТрО. Крім того, можна переказати донати на спецрахунок ініціативи: «ОКО ЗА ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів» або «банку».

Волинська бригада ТрО отримала міномети за ініціативою «ОКО ЗА ОКО 2»

Читайте також:

Можливо зацікавить