Волинські депутати вирішили, як боротимуться з корупцією

Волинські депутати вирішили, як боротимуться з корупцією

Депутати затвердили Антикорупційну програму Волинської обласної ради на 2023-2025 роки. Зокрема, аби встановити комплекс заходів щодо запобігання, виявлення та протидії корупції в діяльності самої Волиньради.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Волинської обласної ради у четвер, 16 листопада.

Напередодні сесії проєкт Програми розглянули на комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

«Необхідною складовою заходів щодо усунення причин та умов, що сприяють корупційним правопорушенням, є постійне інформування посадових осіб виконавчого апарату, депутатів обласної ради, а також працівників комунальних закладів щодо небезпеки корупційних проявів та можливих негативних наслідків корупційних дій», - зауважила під час засідання комісії консультантка з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату ради Ірина Прус.

Метою прийняття Програми є:

  • забезпечення функціонування ефективної системи запобігання, виявлення та протидії корупції;
  • відповідності діяльності Волиньради, її виконавчого апарату, депутатського корпусу, а також обласних комунальних підприємств, установ і закладів, вимогам чинного антикорупційного законодавства України;
  • подальше впровадження механізмів прозорості, доброчесності, зниження корупційних ризиків у діяльності обласної ради та підвищення рівня довіри суспільства;
  • встановлення комплексу заходів (правил, стандартів і процедур) щодо запобігання, виявлення та протидії корупції в її діяльності.

Також Програмою передбачено проведення спеціальних занять, спрямованих на формування знань, морально-психологічних установок щодо неприпустимості вчинення корупційних правопорушень, а також розміщення на офіційному вебсайті обласної ради інформації щодо запобігання та виявлення корупції.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить