Волиняни стали чемпіонами України з автомодельного спорту

Волиняни стали чемпіонами України з автомодельного спорту

З 9 по 11 серпня у місті Львів проходив Чемпіонат України з автомодельного спорту, трасові моделі, національні класи, ІІІ ранг. Серед п’яти команд представники Центру позашкільної освіти Волинської обласної ради вибороли почесне перше місце.

У коментарі журналістам ВСН очільниця Центру позашкілля Оксана Філіпчук розповіла, що Волинь представляли Олександр Гошко, Ярослав Бояркін, Михайло Марчук, Богдан Крамар (тренер Павло Кадлубицький).

Хлопці стали переможцями у змаганнях «Чемпіонат України з автомодельного спорту, трасові моделі, національні класи, ІІІ ранг», а також зайняли перше місце серед юніорів у змаганнях «Чемпіонат України з автомодельного спорту, трасові моделі, національні класи, ІІІ ранг».

Волиняни стали чемпіонами України з автомодельного спорту

«Трасове автомоделювання – це один із трьох напрямків автомоделювання, ще є кордове та радіокероване автомоделювання. Наші вихованці вчаться на технічних напрямках, особливо пов’язані з автомобілями. До цих змагань ми готувалися два тижні: підготували свій трек до тренувань, після того налаштовували й обкатували моделі», – розповів тренер Павло Кадлубицький.

Волиняни стали чемпіонами України з автомодельного спортуВолиняни стали чемпіонами України з автомодельного спорту

Директорка Центру позашкілля Оксана Філіпчук додала, на участь у цих змаганнях та багатьох інших йдуть чималі кошти (витрати на проїзд і проживання), а з бюджету обласної ради цьогоріч виділили лише 30 тис. грн, хоча вже використали в межах 200 тис. грн.

«Ми розуміємо, що потребуємо значних коштів на участь наших вихованців у різних змаганнях, тому стараємося заробляти їх у своєму закладі. У нас діє спецфонд і відкритий спецрахунок, на який надходять гроші за надані нами послуги. Таким чином у межах України можемо відрядити наші команди на всеукраїнські змагання. Є велика проблема в тому, що нема коштів на участь у міжнародних чемпіонатах. Наші вихованці представляють Україну за кордоном фактично за рахунок батьків, ми, чим можемо, допомагаємо, залучаємо меценатів», – зауважила Оксана Філіпчук. 

Волиняни стали чемпіонами України з автомодельного спортуВолиняни стали чемпіонами України з автомодельного спорту

Очільниця Центру позашкілля підняла ще одну проблему: незахищеність 18-річних юнаків, які намагаються до повноліття виїхати за кордон, бо потім такої змоги не матимуть, як і можливості знайти високооплачувану роботу.

«Нещодавно ще один наш талановитий 17-річний вихованець виїхав у Польщу, бо там зможе не лише поглибити свої знання, а й знайти перспективну роботу. Коли закінчиться війна, ми гостро потребуватимемо різних спеціалістів, бо молодь уже працюватиме і підніматиме економіку інших країн. Хоч ми їх тут навчаємо, розвиваємо, але вони виїжджають за кордон, де для них є більше можливостей», – наголосила Оксана Філіпчук.

Волиняни стали чемпіонами України з автомодельного спорту

Читайте також:

Можливо зацікавить