Волиняни взяли участь в урочистостях з нагоди Дня української державності

Волиняни взяли участь в урочистостях з нагоди Дня української державності

У понеділок, 15 липня, в день 1036-ліття Хрещення України-Руси й День української державності, у Києво-Печерській Лаврі відбулися святкові урочистості та богослужіння. 

Участь у заходах з цієї нагоди взяли Президент України Володимир Зеленський, керівництво Верховної Ради України, Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, духовенство, військове керівництво та військовослужбовці. З Волині урочистість відвідали Архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей (Шевчук) та начальник відділу транспорту Волинської ОВА Назар Романюк.

У межах заходу Предстоятель ПЦУ Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній за волонтерську діяльність нагородив Назара Романюка медаллю «Хрест Свободи». 

Волиняни взяли участь в урочистостях з нагоди Дня української державностіВолиняни взяли участь в урочистостях з нагоди Дня української державності

Зазначимо, в Україні свято - День української державності, що відзначається щороку в День хрещення Київської Русі - України, а цьогоріч, у зв'язку з календарною реформою, вперше 15 липня.

Свято запроваджене указом Президента України № 423/2021 від 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до 30-ї річниці Незалежності України. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить