Волинянин побив та пограбував пенсіонерку: що відомо

Волинянин побив та пограбував пенсіонерку: що відомо

На Волині чоловік увірвався до будинку пенсіонерки, вдарив її та вчинив пограбування. За це суд призначив йому п’ять років ув’язнення.

Про це пишуть Волинські новини з посиланням на вирок Ківерцівського районного суду.

Інцидент стався ввечері 20 грудня 2019 року в селі Муравище Луцького району. Вибивши вікно, Олександр П. проник у дачний будинок потерпілої. Жінка його помітила, а тому він штовхнув її на підлогу. Після того чоловік забрав у потерпілої два мобільні телефони та гроші з гаманця. Загальна сума збитків склала 1204 гривні.

Обвинувачений свою вину не визнав. Мовляв, того дня випивав зі знайомим, тому не скоював злочин. Як зазначив, наступного дня вранці до нього приїхали працівники поліції і забрали у відділення. Але ось щодо відбитків його пальців на віконній шибці будинку, то нічого пояснити не зміг.

Потерпіла на момент судового засідання померла, тому суд розглянув відеозапис її показань із попереднього розгляду. Тоді вона казала, що почула шарудіння в іншій кімнаті. Вона вийшла і побачила чоловіка, запитала, хто він такий. Той сказав, що є її онуком, хоча ні дітей, ні онуків жінка не мала. Далі грабіжник її штовхнув, вона впала та знепритомніла.

Отямилася жінка наступного ранку. Коли вийшла на вулицю, сусіди побачили на ній тілесні ушкодження, зателефонували її племіннику та в поліцію.

Слідство встановило, що у будинку є сліди відбитків пальців, які належали обвинуваченому. Дії чоловіка кваліфікували за ч. 3 ст. 187 КК України, тобто як розбій, поєднаний із проникненням у житло. Він є неодноразово судимим, характеризується посередньо.

Суд визнав Олександра П. винним та призначив йому п’ять років позбавлення волі. Термін відбування рахуватимуть із дня затримання, тобто з 21 грудня 2019 року.

Читайте також:

Можливо зацікавить