Волинянин погрожував пістолетом боржнику своєї співмешканки: як його покарали

Волинянин погрожував пістолетом боржнику своєї співмешканки: як його покарали

Мешканець Іваничівської громади погрожував пневматичним пістолетом та вимагав у чоловіка повернути  750 гривень боргу.  

Про це пише Буг з посиланням на вирок суду.

Влітку 2020 року житель Іваничівської громади отримав у продавчині місцевого магазину товари на виплату на загальну суму 750 гривень, однак кошти так і не повернув. Вимагати повернення боргу взявся співмешканець продавчині.

Ввечері 31-го серпня 2021 року він напав на боржника і вимагав повернути борг. Погрожуючи пневматичним газобалонним пістолетом, мешканець Іванич залякав чоловіка. Зокрема, спрямував зброю у район голови боржника й неодноразово висловлював погрози фізичною розправою. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду від 5-го липня.

Проти нападника порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 355 КК України (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань).

3-го червня 2024 року в судовому засіданні прокурор та обвинувачений зі згоди потерпілого уклали угоду про визнання винуватості. Відповідно до неї, нападник повністю визнав свою вину у вчиненому, також сторони погодилися на те, що до обставин, які пом’якшують покарання обвинуваченому є щире каяття, добровільне відшкодування заподіяної шкоди та примирення з потерпілим.

До слова, наразі нападник, який є уродженцем Іванич, проживає в Польщі й працює складальником.

Суд визнав чоловіка винним, затвердив угоду про визнання винуватості та оштрафував його на 59,5 тисяч гривень. Однак погодився відтермінувати сплату призначеного штрафу на 4 місяці. Також чоловік сплатить в дохід держави одну тисячу 373 гривні судового збору за проведення судової експертизи.

Читайте також:

Можливо зацікавить