Волинянин, які продавав автомобілі, що були ввезені як гуманітарна допомога, відбувся штрафом

Волинянин, які продавав автомобілі, що були ввезені як гуманітарна допомога, відбувся штрафом

На Волині судили чоловіка, який продав 15 автомобілів, що були ввезені як гуманітарна допомога. Чоловіку призначили покарання у вигляді штрафу - 204 тисяч гривень. 

Про це повідомляє Захід. нет.

Крім того, чоловіка позбавили права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною із отриманням і розпорядженням гуманітарною допомогою строком на два роки.

Як вказано у вироку суду від 23 лютого, упродовж березня-липня 2023 року обвинувачений Іван Стоянович організував схему з продажу транспортних засобів, привезених з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ. Покупцями чоловіка були станції технічного обслуговування та місця продажу автозапчастин. Так, за п’ять місяців Іван Стоянович заробив приблизно 6 379 804 грн.

Відомо, що чоловік одружений, має трьох малолітніх дітей, не працює, раніше не судимий.

Суддя Андрій Сівчук визнав обвинуваченого винним за ч.3 ст.201-2 КК України (продаж предметів гуманітарної допомоги або використання благодійних пожертв, безоплатної допомоги або укладання інших правочинів щодо розпорядження таким майном, з метою отримання прибутку, вчинені в особливо великому розмірі) й призначив йому покарання у вигляді 204 тис.грн штрафу і 21 712 грн судових витрат із конфіскацією майна. Крім того, його позбавили права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною із отриманням і розпорядженням гуманітарною допомогою строком на два роки.

Читайте також: 

Можливо зацікавить