Волинянина, який за 200 доларів став фіктивним директором, звільнили від ув'язнення

Волинянина, який за 200 доларів став фіктивним директором, звільнили від ув'язнення

Луцький міськрайонний суд виніс вирок Андрію Коширцю, який за 200 доларів погодився стати фіктивним директором приватного підприємства «Захід Драйв». Признавши свою провину, чоловік замість трьох років ув'язнення отримав іспитовий термін.

Як йдеться у вироку суду, 9 жовтня 2021 року невстановлена слідством людина запропонувала Андрію Коширцю за 200 доларів винагороди стати директором приватного підприємства «Захід Драйв», на що той погодився, - пише zaxid.net.

Того ж дня обвинувачений звернувся до приватного нотаріуса в Луцьку для підписання договору купівлі-продажу корпоративних прав на частку у статутному капіталі фірми, що в грошовому еквіваленті склало понад 62 млн грн. Так, Андрій Коширець переоформив усю офіційну документацію на своє імʼя, хоч і ніколи раніше не був дотичний до підприємницької діяльності.

Під час судового розгляду справи волинянин свою вину визнав і розкаявся.

Суддя Ярослав Артиш визнав Андрія Коширця винним за ч. 2 ст. 205-1 КК України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців, вчинене за попередньою змовою), втім звільнив від основного покарання у вигляді трьох років позбавлення волі й призначив рік іспитового терміну. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Додамо, що згідно з даними аналітичної онлайн-системи YouControl, підприємство «Захід Драйв» зареєстроване у Харківській області та спеціалізується на продажі автомобілів. Його власником досі зазначається Андрій Коширець.

Читайте також: 

Можливо зацікавить