«Волинянка» з серцем «ягуара»: для луцьких розвідників зробили електромобіль

«Волинянка» з серцем «ягуара»: для луцьких розвідників зробили електромобіль

Електромобіль на базі радянської «Волинянки» яку випускали на Луцькому автозаводі, створили харківські конструктори для військових. Така машина стане в пригоді розвідникам. «Волинь-Ягуар» має підвищену прохідність, так що чудово почувається в лісі, на пересіченій місцевості.

Про це пише ВолиньUA посилаючись на «Харківські вісті».

«ЛуАЗ-969 «Волинь» представляв перше покоління цивільних легкових автомобілів підвищеної прохідності. Його почали виробляти у Луцьку далекого 1966 року. Зняли з виробництва вже за часів незалежності – 2002-го. Машина чотиримісна. У заводському варіанті розвивала швидкість до 100 кілометрів на годину.

«Модернізаторам поставили завдання – створити безшумний автомобіль, щоб він міг пересуватися, не привертаючи уваги противника. Така машина стане в пригоді, наприклад, для розвідників. Тому замість старого двигуна харківські умільці вставили в авто електроустановку від британського авто «Ягуар». Електромобіль може проїхати 200 км на одній зарядці», - йдеться у дописі.

Крім розвідмашини харківська бізнес-спільнота передала військовим швидку, мікроавтобус, легковик та кілька позашляховиків. Ця партія машин не перша та не остання, кажуть представники бізнесу. Автомобілі вже сьогодні вирушать на бойові завдання.

Можливо зацікавить