Волонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмарках

Волонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмарках

Волинянка та підприємиця Вікторія Пруднікова, яка працює на ринку «Північний», з 2014 року займається волонтерством та збирає допомогу українським захисникам.

А з 24 лютого цього року вона з подвійною силою включилася у роботу. І уже в перші дні автомобілі з допомогою поїхали до військових. 

Як розповіла волонтерка для ВСН, спершу це були продукти, матеріали для укріплення бліндажів, бензопили, генератори, а пізніше постала гостра потреба в автомобілях для військових. І волонтери зосередили роботу саме на цьому напрямку.

Загалом з 24 лютого їй вдалося зібрати кошти на десятки автівок. 

Спершу Вікторія з друзями та знайомими перші місяці відвозила допомогу, подекуди доводилося їздити й на передову.

«Переважно гнали декілька автомобілів, а поверталися додому супроводжуючою автівкою. Проте наразі стало набагато складніше збирати кошти на транспорт. Можливо у людей закінчуються ресурси, але коли проїжджаю парком бачу тисячі автівок, то стає ніяково. Адже на передовій дуже треба транспорт», - розповідає волонтерка.

Волонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмарках

Наразі допомогу зібрану Вікторією доставляє на передову відомий волонтер «Дєд Волинь», якому Вікторія довіряє. 

«Впевнена, що з ним все зібране дійде до місця призначення. Він мабуть один з тих, хто найбільше зробив для нашої держави. Я горда, що він просто є такий. Наприклад, зараз ми уже викупили позашляховик, а завтра уже буде новий автомобіль у Луцьку для хлопців на передову», - розповідає Вікторія.

Для збору коштів проводять ярмарки

Наразі люди менше стали жертвувати коштів, і аби збирати гроші волонтери організовують ярмарки, зокрема біля торгового центру «Глобус». Для цього місцеві господині декілька днів випікають смаколики та зефір, які потім волонтери продають, і виручені кошти йдуть або на те ж саме пальне, або цигарки.

«Також почала продавати квіти та інші рослини, які замовляю по Україні, а деякі привозять з Голландії. Адже жінці тяжко пройти повз квіти й не купити їх. І тому саме таким чином я вирішила заробляти гроші для допомоги військовим. Наприклад, частину коштів на крайній автомобіль виручила саме на продажі рослин», - ділиться волонтерка. 

Волонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмарках

Наразі вона намагається усіма способами долучити людей до таких ярмарків.

«Деякі дівчата вишивають ікони, малюють картини, плетуть сувеніри, виготовляють різноманітні композиції. А одна дівчинка робить дуже круті вироби з глини, які успішно продаються на ярмарках. Люди також купують ікони та картини з бурштину. Головне, що нам є з чим виходити на такі ярмарки і приємно, що вони збільшуються в масштабах.

Зокрема заслужений артист естрадного мистецтва України Сергій Скулинець нас підтримує зі своєю благодійною організацію. У нас уже була перша ярмарка в центральному парку з крутим музичним супроводом від Сергія та інших музикантів», - ділиться Вікторія.

Волонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмарках

Наразі у планах - ярмарка біля РАЦСу, яку до Дня Конституції України 28 червня за сприяння міської ради. Крім того, 10 липня також запланований захід, виручені спільно виручені кошти з якого підуть на автомобілі на передову. 

«Когось на фронті рятує бронежилет, а багатьох транспорт. І саме тому для мене автомобілі стали першочерговим завданням, адже серед техніки теж є часті втрати», - ділиться волонтерка.

Волонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмаркахВолонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмаркахВолонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмаркахВолонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмаркахВолонтерка збирає кошти на автівки ЗСУ продажем квітів і хендмейду на ярмарках

Можливо зацікавить