Як діяти під час штурму міста

Як діяти під час штурму міста

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони оприлюднив пам’ятку, як цивільним громадянам діяти під час штурму міста, йдеться у Телеграмі.

«Заклейте вікна скотчем. Клеїти слід всю поверхню вікна! Стрічка у стрічку, а не хрест-навхрест. Не підходьте навіть до заклеєних вікон», - ідеться у повідомленні.

Телефон потрібно завжди тримати зарядженим, адже в будь-який момент може вимкнутись світло. У нічний час потрібно використовувати світломаскування.

«Якщо вмикаєте світло вночі, робіть так, щоб його не було видно з вулиці. Не позначайте ворогові своє місце перебування», - закликали у ЦПД.

Під час обстрілу потрібно залишатись на місці.

«Не треба намагатися втекти з місця обстрілу, так ви наражаєте себе на ще більшу небезпеку. Вибігати на вулицю при обстрілі небезпечно», - наголосили в Центрі.

ЦПД нагадаю про небезпеку протитанкових, протипіхотних мін, а також мін-пасток з розтяжками, що залишають ворожі війська.

У Центрі закликали бути особливо обережними при пересуванні містами, в яких точилися вуличні бої, зокрема під час прогулянок лісами та парками.

«Також уже зафіксовано випадки мінування тіл загиблих людей», - зауважили у Центрі і додали, що ворог підступний і не цурається будь-яких способів завдати шкоди цивільним.

Як діяти під час штурму міста

Можливо зацікавить