«Як легко принизити Генія»: проректора луцького вишу обурила назва напою «Лесина водичка»

«Як легко принизити Генія»: проректора луцького вишу обурила назва напою «Лесина водичка»

Проректора Волинського національного університету імені Лесі Українки Юрія Громика обурила назвою напою «Лесина водичка».

Про це він розповів у фейсбуці.

«Лесину водичку« помітили у Звягелі (донедавна Новоградом-Волинський), де 1871-го року народилася Леся Українка.

«Люде, зупиніться! Що далі? Тарасикові яблучка з Черкащини? «Чарочка до свята» на кожнім кроці у Львові - «...від Іванка»?.. Чи, може, Іванові сири з Карпат? А Олина шиночка з Чернівців?.. Як легко принизити Генія… » - каже Юрій Громик.

Представники туристичного центру м.Звягель журналістам сайту «Конкурент» повідомили, що так організатори пригощали учасників театралізованої екскурсії, яка проходила в рамках відзначення Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела». І нічого незаконного, комерційного та принизливого в сторону поетеси не передбачалось.

«Таким чином ми пригощали учасників театралізованої екскурсії, яка проходила в рамках відзначення Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела». Ідея виникла тоді, коли в маршрут була внесена локація, яку в народі звуть Лесиним джерелом. Таким чином ми підсилили розповіді-легенди саме про джерельну воду. І це було влучно-актуально в спекотний день. Нічого незаконного, комерційного та, упаси Боже, принизливого в сторону дочки українського народу», – зазначили у пресслужбі. 

Читайте також:

Можливо зацікавить