Скільки грошей боргують жителі Луцька за опалення

Скільки грошей боргують жителі Луцька за опалення

У комунальному підприємстві «Луцьктепло» завершують роботи із заміни тепломереж на кількох ділянках.

Про це розповів директор підприємства Іван Скорупський, - пише Суспільне.

Ремонти тепломережі

Зі слів Івана Скорупського, підприємство експлуатує 129.5 кілометрів тепломереж. 80% із них — зношені. В місті є сім аварійно-відновлювальних бригад, які, за потреби, будуть ліквідовувати витоки і інші аварійні ситуації.

Щоб витоків було менше, каже керівник «Луцьктепла», цього року комунальники планово замінили шість кілометрів тепломереж. Нині роботи ще тривають на проспекті Волі, де підрядники замінюють частину тепломережі на утеплені труби.

Ці роботи планують завершити, орієнтовно, до кінця наступного тижня.

«Труби і матеріали для проведення заміни труби, якій було понад 40 років, нам надало проєкт енергетичної безпеки USAID – це 1200 метрів труби, комплектуючі», — сказав Іван Скорупський.

Підготовка до можливого блекауту

Наразі «Луцьктепло» має 45 дизельних генераторів. На добу їх використання потрібно орієнтовно 27 тисяч літрів пального. "Ми уклали договір із компанією, яка забезпечить пальним, яка має бензовози. Вони доставлятимуть пальне на наші підприємства", — додав Іван Скорупський.

Скільки грошей боргують жителі Луцька за опалення

Крім генераторів підприємство також має дві когенераційні установки, які надав USAID. Одну таку установку вже ввели в дію в січні 2024 року. Іншу — завершують встановлювати.

Скільки грошей боргують жителі Луцька за опалення

Борги і старт опалювального сезону

Як розповів керівник «Луцьктепла», наразі перед підприємством держава боргує різницю в тарифі. Йдеться про це понад 200 мільйонів гривень. Ще 155 мільйонів гривень боргують лучани.

На запитання, коли в місті розпочнеться опалювальний сезон 2024-2025, Іван Скорупський відповів, що тепло лучанам почнуть подавати, коли на вулиці буде +8 чи нижче впродовж трьох діб. Спершу опаленням забезпечать навчальні і медзаклади, далі у житлові будинки. Цей процес займе кілька днів.

Читайте також:

Можливо зацікавить