Як не нашкодити здоровʼю під час свят: поради медиків волинянам

Як не нашкодити здоровʼю під час свят: поради медиків волинянам

 Після святкувань кількість пацієнтів зі скаргами на хвороби шлунково-кишкового тракту збільшується. Саме тому, медики на Волині рекомендують провести святкові дні у колі рідних без шкоди для здоров'я.

Про це інформують у Володимирському ТМО.

Свято — це передусім можливість відпочити, отримати позитивні емоції від спілкування з друзями і близькими. А один із найкращих подарунків, який можна зробити собі і близьким, — турбуватися про здоров’я.

Складіть меню зі страв, які ви збираєтеся готувати для ваших рідних та близьких із розумним балансом між задоволенням і користю.

Пам’ятайте про здорову їжу: бажано, щоб вона складала 70 % страв вашого святкового меню, тоді як ковбаски, крученики, підчеревина, паски й подібне – не більше ніж 30 % (можливо, до 50 %, але не більше).

Приготуйте різноманітні овочеві закуски. Наприклад, нарізані брусками овочі з хумусом або сальсою – чудовий варіант.

Уникайте канапок із маслом, сирів і ковбас, смажених у фритюрі смаколиків.

Сплануйте певні активності для ваших гостей поза святкового столу. Цікаві фізичні та інтелектуальні розваги допоможуть зробити свято веселішим і здоровішим.

«Пам’ятайте про тих, завдяки кому ми можемо зібратися за святковим столом. Всім нам – найскорішої Перемоги!» - наголошують у дописі медики. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить

Соковитий фарширований перець, запечений у духовці

Фарширований перець у духовці: простий рецепт соковитої та корисної страви від луцької фудблогерки

«Продавалося воно у рідному Луцьку»: Monatik розповів про улюблене тістечко дитинства

«Продавалося воно у рідному Луцьку»: Monatik розповів про улюблене тістечко дитинства

Старовинний вівсяний кисіль: волинянка поділилася традиційним рецептом
відео

Старовинний вівсяний кисіль: волинянка поділилася традиційним рецептом

Паска-крафін: святковий рецепт із родзинкою

Готуємось до Великодня: рецепт крафіна від луцької фудблогерки

Шакшука з яйцями та овочами – ідеальний сніданок для всієї родини

Шакшука за 15 хвилин: простий рецепт сніданку від луцької фудблогерки

Хрустка італійська чіабата

Хрустка скоринка та ідеальна текстура: рецепт чіабати від луцької фудблогерки

Пухкі мініпанкейки на тарілці

Пухкі мініпанкейки: простий рецепт від луцької фудблогерки

Ароматний сирник із родзинками та курагою – ніжний десерт до чаю

Домашній сирник із родзинками та курагою: простий рецепт ніжного десерту від луцької фудблогерки

Хрустка скоринка та ніжний м'якуш: луцька фудблогерка поділилася простим рецептом французького багета

Хрустка скоринка та ніжний м'якуш: луцька фудблогерка поділилася простим рецептом французького багета