Як приготувати соковиті та пишні котлети без додавання хліба у фарш
Котлети часто втрачають форму й соковитість просто на сковороді, але цього легко уникнути. Досвідчені кулінари радять замінити хліб у фарші одним простим інгредієнтом, який робить котлети пишними, ніжними та соковитими — і при цьому не забиває смак м’яса.
Багато господинь звикли додавати в котлети вимочений у молоці хліб або батон, бо вважається, ніби випічка робить готову страву м’якшою, пишуть Добрі новини.
Втім, саме хліб часто забиває смак котлет і робить їхню текстуру важкою. Досвідчені кулінари знають, що для пишності та м’якості котлет потрібно додати у фарш не хліб, а сиру картоплю. Цей інгредієнт має багато корисних властивостей для страви.
Так, сира картопля у фарші на котлети допомагає утримувати сік у закусці в процесі смаження. В результаті страва стане набагато м’якшою, буде пишною та ніжною і водночас соковитою. Разом із тим, на фоні хліба картопля має й іншу корисну властивість – вона має нейтральний смак, який тільки підкреслює смак м’яса, а не забиває його, як випічка.
Достатньо очистити сиру картоплю від шкірки та натерти її на дрібній тертці. Ще краще – перебити картоплю в блендері для дрібнішої структури. Саме така консистенція рівномірно перемішається з м’ясними волокнами. Найкращим співвідношенням є 1 середня картоплина на кожні 500 грамів фаршу. Словом, картопля має складати 15-20% від загальної маси фаршу.
У процесі приготування м’ясних котлет із картоплею експерти радять спочатку смажити їх на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку, аби створити золотисту скоринку. Після цього потрібно довести страву до готовності на мінімальному вогні. Скоринка запечатає соки всередині, а картопля перетворить структуру страви на ніжну та насичену. Смачного!
Читайте також:
- Як приготувати пишні пиріжки без дріжджів: покроковий рецепт
- Котлети з цибулі та манки: смакують як м’ясні
- Як зварити пельмені, аби вони не розварювались і не злипались: ресторанний лайфхак