Як утеплити дерев'яні та пластикові вікна: готуємося до зими

Як утеплити вікно плівкою?

Вікна – один із основних шляхів тепловтрат в будь-якому будинку, тому потрібно завчасно підготуватися до холодної пори року та утеплити їх.

Як і чим утеплити вікна, - пише Уніан.

Найпопулярніший спосіб утеплення - заклеїти рами вікон паперовою стрічкою, щоб у щілини не дув вітер. 

У будівельному магазині або можна купити самоклеючі гумові ущільнювачі, щоб вікно щільніше закривалося і не пропускало холодне повітря.Безпосередньо на скло клеять енергозберігаючу прозору плівку. Її називають «третє скло». Така плівка має термоізоляційні властивості і зменшує втрати тепла.

Як ущільнювач можна використовувати пінополіетилен або пінистий поліетилен. Це недорогий самоклеючий матеріал, який використовують для теплоізоляції вікон. Продається він в будівельних магазинах у вигляді рулонів.

Як утеплити дерев'яні вікна

  • Подвійне дерев'яне вікно можна утеплити ватою, поролоном або змоченим у воді туалетним папером. Наповнювач викладіть між вікнами по периметру рами або на щілинах, а зверху заклейте малярським скотчем або широким пластиром.
  • На внутрішню сторону стулки вікна власники дерев'яних вікон клеять ґумовий ущільнювач. Він має довгий термін експлуатації і не заважає відкриттю вікон.
  • Якщо дерев'яні вікна продуваються вітром, щілини можна замазати парафіном для вікон. Парафін розтоплюють і наносять на віконні рами. Метод ефективний, але досить трудомісткий.

Чим утеплити пластикові вікна

  • Якщо в пластиковому вікні зносився чорнийґумовий ущільнювач, то це може погіршити його теплоізоляційні властивості. Замінити його можна самостійно, купивши ущільнювач в будівельному магазині. Візьміть в магазин шматок старого ущільнювача. Також можна звернутися в віконний сервіс за заміною.
  • Пластикові рами замазують спеціальним герметиком для вікон. Метод досить дорогий, оскільки крім герметика потрібно також купити спеціальний пістолет для нього

Читайте також: 

Можливо зацікавить