Якісно та доступно: у Луцьку понад рік успішно працює нова приватна клініка

Якісно та доступно: у Луцьку понад рік успішно працює нова приватна клініка

Перші місяці повномасштабної війни для кожного українця запам’яталися по-різному. Величезна кількість наших співвітчизників взяла зброю до рук. Ще більше людей кинулися допомагати тим, хто у формі. А комусь довелося поїхати в іншу державу.

Цікаво, але в цій абсолютно природній потребі захищатися та рятувати себе і близьких, знайшлося чимало людей, які не злякалися будувати щось нове у країні, «охопленій полум’ям». Один із таких чоловіків – Андрій Солтисюк.

Він зібрав фахову команду лікарів та заснував у Луцьку медичний центр «Medcraft». Основна спеціалізація закладу – шкірні захворювання. Проте за понад рік існування, кількість фахівців та напрямків зросла. 

У розмові з ВСН Андрій Солтисюк розповів про ідею створення приватної лікарні, показав клініку зсередини, познайомив журналістів з сучасними тенденціями, а також продемонстрував усі актуальні можливості та переваги «Medcraft».

- Як ви прийшли до створення медцентру «Medcraft»? Що цьому передувало?

- Ми багато років займалися юридичною практикою, працювали, зокрема, в сфері охорони здоров’я, бачили, які є проблеми, і вирішили відкрити медичний заклад, який буде відповідати всім стандартам, вимогам законодавства та надаватиме якісну, але доступну послугу. Центр «Medcraft» розпочав роботу під час повномасштабної війни у червні 2022 року. Незважаючи на екстремальні умови – ми продовжували постійно рухатися, запрошували в команду кваліфікованих фахівців, отримали відповідну ліцензію від Міністерства охорони здоров’я України.

Якісно та доступно: у Луцьку понад рік успішно працює нова приватна клініка

- Чому було обрано вузьку спеціалізацію шкірних захворювань?

- У нас було бажання визначити одну галузь та розвинути її максимально ефективно. Зупинилися на шкірних захворюваннях і створили все так, щоб пацієнт в одному місці міг вирішити абсолютно всі проблеми зі шкірою, нігтями, волоссям. В нас є онколог, який проводить комплексне дослідження і при потребі – видалення новоутворень: доброякісних та злоякісних.

Якісно та доступно: у Луцьку понад рік успішно працює нова приватна клініка
У центрі працює фаховий лікар-онколог

Також ми надаємо фахову подологічну допомогу (видалення мозолів, лікування бородавок, оніхолізису тощо) та ряд косметологічних послуг. Але важливо, що цю роботу також виконують лікарі в ідеально стерильних умовах та з ідеально стерильним обладнанням. Поряд з проведенням процедур, вони, при необхідності, призначають повноцінне лікування. Це значно ефективніше, ніж візит у косметологічний/подологічний кабінет, діяльність яких також, безумовно, потрібна. Але, якщо існує захворювання, потрібно звертатися до медичних фахівців, які мають відповідну освіту та 10-20 років досвіду за плечима.

- Наскільки сьогодні поширені шкірні захворювання? Які трапляються найчастіше?

- Станом на сьогодні, шкірні захворювання поширені серед дітей, підлітків та дорослих людей. Причини можуть бути різні: зовнішні фактори (вплив сонця, вітру, косметичних засобів або  побутової хімії) та внутрішні фактори (особливості організму, ендокринні та нервові розлади, спадковість, аутоімунні захворювання, інфекційні хвороби та інше).

Найчастіше до медичного центру «Medcraft» звертаються з дерматитами, дерматозами,  вітіліго, акне, проблемами випадіння волосся та лупою, грибками нігтів, бородавками тощо.

Окрема категорія, яка буває у нас досить часто – немовлята (віком до одного року). Батьки малюків звертаються до нас чимало. Їх оглядає та лікує фахівець з багаторічним досвідом роботи саме з дітьми.

Для лікування підліткового акне в Медичному центрі «Medcraft» облаштовано косметологічний кабінет. Лікар-косметолог не лише проводить косметологічні процедури, а також призначає спеціальний домашній догляд за шкірою, а у разі потреби – медикаментозне лікування.

Якісно та доступно: у Луцьку понад рік успішно працює нова приватна клініка
Тут можна отримати консультацію та медичну допомогу лікаря-косметолога

Серед найпоширеніших захворювань нігтів – оніхолізис та грибок. Для їхнього лікування комплексно працюють дерматолог та подолог.

- Розкажіть, як проходить процес лікування шкірних захворювань у вашій клініці?

- У процес лікування включено огляд пацієнта, збір анамнезу, проведення обстежень.  За потреби призначаємо лабораторні дослідження. Наші фахівці проводять сучасне обстеження шкіри – дерматоскопію. Для цього використовують спеціальний апарат – дерматоскоп, який дозволяє оглянути ділянку шкіри під збільшенням. Після збору всієї необхідної інформації лікар призначає лікування та процедури. Частину з яких можна пройти в медичному центрі. Зазвичай первинний прийом лікаря триває 30 хвилин, а повторний – 20.  

Якісно та доступно: у Луцьку понад рік успішно працює нова приватна клініка
Андрій Солтисюк

- Розкажіть, будь ласка, детальніше про функції лікаря-онколога у вашому медичному центрі.

- Лікар-онколог опікується пацієнтами, в яких на шкірі спостерігається поява новоутворень – родимок, папілом, меланом. Банальна бородавка дуже часто стає причиною раку шкіри. Найкраще, коли людину спершу оглядає дерматолог, а після нього – онколог, який проводить дерматоскопію та визначає рівень ризику.

Також, якщо у вас виникли проблеми з новоутворенням, вам потрібно постійно перебувати під наглядом та регулярно оглядатися в лікаря. Оскільки випадки рецидивів при видаленні меланоми трапляються доволі часто. До слова, видалення в нашому центрі виконується двома методами: радіохвильовим та рідким азотом. Процедура майже  безболісна і фактично не залишає жодних слідів на шкірі.  

- Як часто потрібно проходити огляд для перевірки новоутворень? Як людині зрозуміти, що варто піти на обстеження?

- Обстеження невусів (родимок) потрібно робити регулярно, щонайменше – раз на рік.  В групі ризику люди зі світлою шкірою, рудим та світлим волоссям. Своєчасна діагностика дозволяє виявити онкологічні захворювання на ранніх стадіях та пройти курс лікування. Меланома є однією з найнебезпечніших хвороб, яка передбачає появу та розвиток злоякісної пухлини шкіри.

Крім того, інші новоутворення також потрібно перевіряти. Будь-які прояви на шкірі можуть свідчити не лише про проблеми з нею, а також і про наявність більш серйозних захворювань організму.

- Ви казали, що ваш центр також вирішує проблеми з волоссям. Які саме?

- Проблеми з волоссям на голові та тілі є доволі поширеними. Ними займається трихолог. Особливо поширені звернення людей, у яких розпочалося випадіння волосся внаслідок коронавірусу. Станом на сьогодні є створено нові методики лікування цієї проблеми. Наші лікарі ними оволодівають (як і всіма сучасними та доказовими методиками), постійно проходячи навчання та підвищуючи кваліфікацію.

Якісно та доступно: у Луцьку понад рік успішно працює нова приватна клініка

- Також у вас розвивається напрям психіатрії. І дитячої, і дорослої. Ця категорія стала більш потрібною через вплив війни? Чи це загальна тенденція?

- Це не тенденція війни, а загалом потреба сучасного суспільства. Хоча ми бачимо, що в цей складний період зростає кількість осіб, які звертаються до лікаря-психіатра. Важливо наголосити, що в нас працює саме психіатр, а не психолог. Це фахівець, який здатен більш комплексно та ефективно провести обстеження та надати більш кваліфіковану допомогу ніж приватний психотерапевт, яких є чимало.  

До слова, багато людей звертається за допомогою психіатра до нас, оскільки так спокійніше, ніж йти в комунальну установу такого направлення. Психічні проблеми є дуже делікатними, пацієнти бояться, щоб їх одразу не госпіталізували, не побачили знайомі. Ми  ж гарантуємо якісну послугу фахівця, повний захист персональних даних та анонімність кожного відвідувача!

Якісно та доступно: у Луцьку понад рік успішно працює нова приватна клініка

- Розкажіть про кваліфікацію лікарів клініки «Medcraft». Наскільки складно було зібрати цю команду? Бо особисто мені завжди здавалося, що лікар – особа непересічна. І гарних фахівців, ймовірно, знайти дуже непросто.

- А ми і не зупинялися. Збираємо і будемо збирати команду далі. Пошук лікаря – це щоденна робота будь-якого прогресивного медичного центру. Ми постійно повинні підвищувати кваліфікацію, тому це історія і про постійне навчання та вдосконалення спеціалістів, які вже з нами.  

- Приватні медичні центри існують давно, але пересічний громадянин все ж воліє частіше звертатися до комунальних закладів. А яким є відвідувач приватної клініки? Хоча, навіть не так. Чому значна кількість людей обирає приватний заклад, навіть якщо там працюють ті ж фахівці, що і в умовній міській лікарні?

-  У першу чергу через комфорт та зручність. Ми не можемо сказати, що комунальний заклад є поганим. Ні. Але він від початку передбачає велику кількість пацієнтів, черги та інші незручності, які виникають в процесі звернення. Натомість у приватній клініці, як наша, таких проблем немає. Кожен може домовитися про зручний для себе час і навіть узгодити тривалість прийому, щоб мати змогу якісно спланувати усі інші справи.

Крім того, в міських/обласних установах дуже складно потрапити до фахівця вчасно через їхню надзвичайно високу завантаженість. Своєю чергою у нас ви зможете пройти огляд, навіть просто зайшовши в центр, не маючи попереднього запису. Для цього ми завжди залишаємо декілька вільних місць, які можуть бути використані у випадку термінового звернення. Зважаючи на нашу «шкірну» специфіку – таке трапляється доволі часто, оскільки захворювання такого типу супроводжуються свербінням, печінням та іншими неприємними симптомами.

Якісно та доступно: у Луцьку понад рік успішно працює нова приватна клініка

- Як люди дізнаються про «Medcraft»?

- Найчастіше через «сарафанне радіо». Також у нас відомі лікарі, які мають великий досвід і люди йдуть за ними.

- Наостанок. Які плани у вашого центру на майбутнє? Чи маєте бажання збільшувати кількість напрямів, фахівців?

- Як я вже говорив раніше, ми постійно працюємо над розширенням кількості та підвищенням кваліфікації наших лікарів. Станом на сьогодні, вже назріло питання про розширення площі. Це вже навіть не бажання, а необхідність.

Щодо наших планів, то мета одна – надавати професійну, якісну та кваліфіковану медичну допомогу. Щоб людина, виходячи від нас, мала абсолютно всю інформацію про свій стан, отримувала найкраще лікування і залишилася задоволеною.

Медичний центр «Medcraft» знаходиться у Луцьку за адресою: вулиця Степана Бандери, 14.

Сайт: https://medcraft.clinic/.

Інстаграм: https://www.instagram.com/medcraft.clinic 

Автор - Руслан Пилипчук

 

 

 

 

 

 

Можливо зацікавить

У Луцьку в останню дорогу проводжатимуть 39-річного Героя Віталія Колесника

У Луцьку в останню дорогу проводжатимуть 39-річного Героя Віталія Колесника

черешня
відео

Ціна «кусається»: яка вартість першої черешні та абрикосів на луцькому ринку

«Діти не обирають цей вид спорту, його обирають батьки»: у Луцьку проходить чемпіонат з тенісу
відео
фото

«Діти не обирають цей вид спорту, його обирають батьки»: у Луцьку проходить чемпіонат з тенісу

тролейбус

Дефіцит електроенергії: у Луцьку зменшать кількість тролейбусів на маршрутах

Їздив п’яним і порушував правила: у Луцьку зловили водія на «євробляхах»

Їздив п’яним і порушував правила: у Луцьку зловили водія на «євробляхах»

футбол війна Артур Мурза

Готовий виступати за збірну Росії: український футболіст-зрадник заявив, що його ображали у луцькій «Волині»

Три аварії за день: у Луцьку водійка збила 9-річну дівчинку, дитина в лікарні. Фото
фото

Три аварії за день: у Луцьку водійка збила 9-річну дівчинку, дитина в лікарні. Фото

З третьої спроби: заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт таки отримав квартиру

З третьої спроби: заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт таки отримав квартиру

У Луцьку внесли зміни в автобусні маршрути №12, 24 і 28

У Луцьку внесли зміни в автобусні маршрути №12, 24 і 28