За грантові кошти у Луцькій громаді модернізують систему водовідведення

За грантові кошти у Луцькій громаді модернізують систему водовідведення

«Луцькводоканал» отримав грант на понад 55 мільйонів гривень від Європейського Союзу.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» стало одним з переможців конкурсу програми «Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027» та реалізовуватиме проект «Безпечна каналізація задля здорового довкілля: транскордонні рішення Луцька та Білостока» спільно з Білостоцьким водоканалом.

Загальний обсяг фінансування проекту — 2 663 100 євро.

На понад 55 мільйонів гривень з цієї суми у нашій громаді буде реалізовано заходи, які допоможуть модернізувати послуги водовідведення для 135-ти тисяч жителів Луцька. 90 % бюджету проекту покривається з коштів Європейського Союзу.

За грантові кошти у Луцькій громаді модернізують систему водовідведення

Основні заходи проекту:

1. Модернізація каналізаційного колектора (реконструкція 1 994,6 м напірного каналізаційного колектора на відрізку від вул. Карпенка-Карого, 1А до перетину вулиць Героїв УПА та Липовецької), зокрема заміна двох ліній каналізаційного колектора загальною довжиною 1 994,6 м.

2. Закупівля телеінспекції трубопроводів на базі автомобіля:

обладнання дозволить спостерігати та діагностувати процеси, що відбуваються всередині труб, колодязів, за допомогою відеокамери проводити повний огляд каналізаційного колектора. Складові обладнання: відеокамера високої роздільної здатності, програмне забезпечення, обладнаний автомобіль.

3. Створення Екопростору щодо поводження з водою:

придбання каркасного шатрового купола, огорожі, 4 інформаційних табло, проектора, сенсорного екрану та іншого обладнання для облаштування екопростору.

4. Розробка мультимедійного гіда – електронного продукту у вигляді тестів для підвищення обізнаності про поводження з водними ресурсами.

5. Заходи з підвищення кваліфікації фахівців.

Читайте також:

Можливо зацікавить