«ВЛК я не пройшов, а пролетів»: жителя Луцька, який хворів на туберкульоз, звинувачують в ухиленні

Лучанина звинувачують в ухиленні від мобілізації

Лучанин рік тому хворів на туберкульоз, пів року лікувався, а тепер його звинувачують в ухиленні від мобілізації і хочуть посадити в тюрму. Володимир каже, що має усі докази перенесеної хвороби. Але на ВЛК його, мовляв, навіть слухати не захотіли. Натомість на чоловіка відкрили кримінальну справу і вже судять.

Що на це все каже медик, котра раніше лікувала Володимира, - розповіли у сюжеті каналу Аверс.

«Я не пройшов ВЛК, а пролетів можна сказати за пів години. 10 лікарів за пів години - це я ще ждав їх, а заходиш - там «здоровий, здоровий, здоровий». Мені навіть дали не на мою фамілію, так спішили, що навіть переплутали мою фамілію», - каже чоловік.

- А ви казали лікарям на ВЛК, що ви хворіли на туберкульоз?

- Так. Вони ж не побачили. Я вже двічі перехворів на туберкульоз, говорю, що ж видно, знімок є - дві легких задіті.

Чоловік каже, що на ВЛК його навіть не слухали.

«Там ніхто не слухає, такі штампи «хляп, хляп, хляп». Я сам приїхав як нормальна людина, а міг ту повістку просто порвати і викинути. Тут, дивлюся, такий бардак«, - обурюється чоловік.

У суді допитали свідка - медика, котра торік амбулаторно лікувала Володимира. Володимир перебував на лікуванні протягом шести місяців у 2023 році.

Він отримував лікування, вчасно з'являвся, проблем з пацієнтом у мене не було. Він відповідально ставився до лікування.

- На вашу думку, чи може перебувати Брилюк у лавах ЗСУ та виконувати бойові завдання чи є якісь протипоказання в нього?

- Перший раз він отримував лікування не в нашій установі. З нами з пацієнт чітко відповідав на питання і знав, які ліки він приймав, тобто, я рахую, що він, напевно, таки лікувався. Пацієнт має залишкові зміни після перенесеного туберкульозу, тому що по даному діагнозу завжди є залишковізміни.

На той момент, коли завершив курс лікування, каже медик, Володимир одужав. Коли ж лучанин проходив ВЛК, ніхто з комісії, як чуємо, не цікавився в Еліни Леонідівни її колишнім пацієнтом.

У цій справі вже змінився прокурор - просить дати час ознайомитися із допитом інших свідків, а от Володимир розказує судді та прокурору, що, мовляв, взагалі знятий із військового обліку.

Чоловік каже, оновив дані, але про зняття з обліку дізнався лише кілька днів тому, тож став дзвонити до майора із ТЦК.

Суддя дає чоловікові час - наступного разу зустрінуться у листопаді.

Читайте також:

Можливо зацікавить