За пів року на дорогах Волині загинуло 32 людини, серед них – 4 дітей і 7 пішоходів

За пів року на дорогах Волині загинуло 32 людини, серед них – 4 дітей і 7 пішоходів

Протягом шести місяців в області трапилося 655 дорожньо-транспортних пригод, а це на 7 відсотків більше аналогічного періоду минулого року. У 194 аваріях були потерпілі, що на 5 відсотків менше, ніж минулоріч.

Як повідомили у секторі комунікації поліції Волинської області, 88 ДТП трапилися саме за участю мотоциклістів.

«Дуже часто дорослі купують мопеди та скутери своїм неповнолітнім дітям та дозволяють їм кермувати без належних документів. На жаль, така безвідповідальність спричиняє до тяжких наслідків. Співробітники груп реагування патрульної поліції постійно проводять профілактичні заходи та притягують порушників до адміністративної відповідальності. На керманичів мототранспорту оформили понад 750 протоколів та постанов. Ця робота триває», – інформують у пресслужбі.

Загалом за пів року в аваріях на Волині загинуло 32 людини, з них четверо – дітей. Чверть ДТП були за участю пішоходів: в них загинуло семеро учасників руху, 43 отримали травми.

Найчастіше водії порушували правила маневрування, перевищували швидкість, не дотримувалися дистанції, порушували правила надання безперешкодного проїзду і правила проїзду перехресть.

«Незважаючи на статистику смертей і наслідки, водії й далі їздять в стані сп’яніння. За пів року працівники груп реагування патрульної поліції ГУНП склали 1828 протоколів за ст. 130 КУпАП», – наголосили у поліції.

До слова, саме нетверезі водії спричинили 59 аварій за пів року, з яких вісім – із постраждалими.

Читайте також:

Можливо зацікавить