Загинув журналіст та зникли медики: із Луганщини призупинили евакуацію

Загинув журналіст та зникли медики: із Луганщини призупинили евакуацію

На Луганщині під час евакуації із Лисичанська загинув французький журналіст, котрий перебував в бронеавтомобілі. Невідомою залишається доля трьох лікарів, машину яких осбтріляли рашисти.

Наразі евакуацію з регіону припинили, повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації-військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, зникли троє лікарів у Сєвєродонецьку.

«Ми бачили фото розбитої, підірваної повністю санітарної машини. Але є все-таки якісь шанси, що їх не було в машині, бо там не було тіл», - зазначив посадовець.

Також окупанти розстріляли машину з волонтерами, на щастя вони вижили.

Сьогодні під час евакуації із Лисичанська броньований автомобіль із патрульними поліцеськими та французьким журналістом їхали евакуювати людей. Поруч «прилетів» снаряд крупного калібру і пробив осколками бронескло автомобіля. 

«І в бронемашні були, і в бронежилеті, і в касці був, але осколок потрапив йому в шию», - повідомив Гайдай. За його словами, евакуацію зупинили тимчасово, оскільки вона стала небезпечною для людей, яких вивозять. Адже спецавтомобілі забирають по 30 людей, і якщо потрапити в схожу ситуацію, може бути дуже багато жертв. 

Далі будуть слідкувати за ситуацією та по змозі поновлять евакуацію.

ЗМІ повідомили, що загинув журналіст Фредерік Леклерк Імхофф.

Можливо зацікавить