На ГРВІ перехворіли 3 мільйони людей в Україні: яка ситуація у Луцьку

Грип хвороба

Упродовж епідемічного сезону, що тривав з 2 жовтня 2023 року до 25 лютого 2024 року на грип та ГРВІ перехворіли 3 288 430 людей (9,1% населення країни), 54,2% із них – діти.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я у четвер, 29 лютого. За даними МОЗ, всього з початку сезону від грипу померли 58 українців, серед них – двоє дітей. Журналісти ВСН  з’ясували, яка ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ у Луцьку.

За словами медичного директора центру первинної медичної допомоги Медичного об’єднання Луцької міської територіальної громади Віктора Пахарчука, зараз захворюваність на грип та ГРВІ у Луцьку йде на спад. 

«Зараз ситуація, порівнюючи з тим, якою вона була у січні та на початку лютого, нормалізувалася. Немає такого сплеску, все тримається на одному рівні. У день звертаються до медиків за допомогою щонайменше 100 людей», - розповів Віктор Пахарчук. 

Як  зазначив медик, аби не захворіти на грип та ГРВІ, необхідно уникати переохолодження. 

«Хоч сонце і блиснуло, але я рекомендував би одягатися ще тепло, щоб не перемерзати. Уникайте також скупчення у людних місцях. Також, надійним методом профілактики є вакцинація проти грипу», - порадив Віктор Пахарчук.

Медик зауважив: якщо людина уже захворіла, то потрібно одразу звернутися до лікарів.

«Підвищення температури, закладеність носа, втрата нюху, смаку, кашель – при усіх цих симптомах необхідно звертатися до сімейного лікаря, з яким укладена декларація», - пояснив Віктор Пахарчук.    

Читайте також:

 

Можливо зацікавить